Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Δημοσκοπήσεις - ΝΔ: Μεγάλο προβάδισμα ο Ευαγγελος Μεϊμαράκης. Μπορεί να διεκδικήσει την εκλογή του από την πρώτη Κυριακή, χωρίς να χρειαστεί δεύτερος γύρος!

 http://www.fimes.gr/wp-content/uploads/2015/10/ekloges-proedros-nd.jpg
Δημοσκόπηση της MRB, για λογαριασμό της Real News δίνει μεγάλο προβάδισμα στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, στην κοινωνική βάση της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μεϊμαράκης συγκεντρώνει ποσοστό 47,5%, αφήνοντας δέυτερο τον Απόστολο Τζιτζικώστα με ποσοστό 19,9%!. Τρίτος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 16,4% και τελευταίος ο Άδωνις Γεωργιάδης με 10.1%.
Μεταξύ εκείνων που έχουν ψηφίσει έστω μια φορά στο παρελθόν Νέα Δημοκρατία, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης διατηρεί επίσης σαφές προβάδισμα της τάξεως του 10%!
Μεϊμαράκης 37,2%
Τζιτζικώστας 27,9%
Μητσοτάκης 14,4%
Γεωργιάδης 6,4%.
Επίσης σύμφωνα με την έρευνα της Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας “Παραπολιτικά”ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης προτιμάται για αρχηγός από το 48 % όσων δήλωσαν ψηφοφόροι του κόμματος και 28 % στο γενικό σύνολο. Τα ποσοστά που συγκεντρώνει ο Απόστολος Τζιτζικώστας είναι 21 % και 31 % αντίστοιχα.
Στην τρίτη θέση ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 18 % στους ψηφοφόρους της ΝΔ και 14 % στο γενικό σύνολο. Τέταρτος και... καταϊδρωμένος έρχεται ο Άδωνις Γεωργιάδης με ποσοστά 8 % και 6 % αντίστοιχα.