Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Συνάντηση του Ευρωβουλευτή της ΝΔ Γ. Κύρτσου με τους εκπροσώπους του Οργανισμού Ανεξάρτητης Διαβίωσης Ελλάδος



Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Γιώργος Κύρτσος συνάντησε στο ΕΚ στις Βρυξέλλες, την προηγούμενη εβδομάδα, τους Έλληνες εκπροσώπους του Οργανισμού Ανεξάρτητης Διαβίωσης Ελλάδος. Πρόκειται για τα άτομα με σοβαρή αναπηρία τα οποία συμμετείχαν, από ελληνικής πλευράς, στο συνέδριο "Freedom Drive 2015, που διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την Ανεξάρτητη Διαβίωση ( European Network on Independent Living-ENIL).

Ο κ. Κύρτσος αφού ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους του κινήματος Ανεξάρτητης Διαβίωσης  για το σκοπό του δικτύου τους, συζήτησε μαζί τους τα σημαντικότερα προβλήματα των ατόμων με σοβαρή αναπηρία και δεσμεύθηκε ότι θα βοηθήσει προς κάθε δυνατή κατεύθυνση.

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να βοηθήσει τα άτομα με σοβαρή αναπηρία, να παρέμβει σε δράσεις προς όφελός τους και να είναι σε επαφή με την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να διαμορφωθούν στρατηγικές και πολιτικές που διευκολύνουν την καθημερινή ζωή των ατόμων με αναπηρία.

Τα μέλη της Ανεξάρτητης Διαβίωσης ζήτησαν κυρίως από τον κ. Κύρτσο να συνδράμει στη θέσπιση σε εθνικό επίπεδο του προσωπικού βοηθού και επέμειναν ότι δεν ζητούν περισσότερη χρηματοδότηση αλλά αλλαγή πολιτικής, εθνικής και ευρωπαϊκής σε όφελός τους.

Ο κ. Κύρτσος ζήτησε από τους εκπροσώπους του δικτύου να είναι σε συνεχή επαφή, ενώ ανανέωσαν το ραντεβού τους το επόμενο δίμηνο προκειμένου να προωθήσουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις για τα άτομα με σοβαρή αναπηρία στη χώρα μας.