Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου πέρασε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου - Το Ζευγολατιό "άστραψε & βρόντηξε" με 7 - 0

Ξεκίνησε σήμερα  η  2η  φάση   «φάσης των 32»  του  Κυπέλλου  Κορινθίας με την διεξαγωγή των  5 αγώνων ξτου 1ου μέρους  .  
Στο Ξυλόκαστρο ο τοπικός Ηρακλής σε ένα παιχνίδι – διαφήμιση του ποδοσφαίρου, ευτύχησε να πάρει την πρόκριση στους “16” του κυπέλλου Κορινθίας αφού επικράτησε του Ισθμιακού με σκορ 3 – 2. Μια πρόκριση που ήρθε πανάξια για τους “πράσινους” του Νίκου Κολιμάδη, καθώς κατά διαστήματα απέδωσαν ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο. 

Ο Ηρακλής κατόρθωσε να προηγηθεί στο 10ο λεπτό με κεφαλιά του Κώστα Κουρούμαλη έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μιχάλη Καφαντάρη. Η συνέχεια ήταν ανάλογη, με τον Βλάση Κλουτσινιώτη να βλέπει την μπάλα να του γυρίζει την πλάτη σε 3 κλασσικές ευκαιρίες (17΄, 23′, 29′). Ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα για τον “γηραιό” είχε ο Νίκος Παπαδημητρίου (27′), μα τελικά το ημίχρονο έληξε με το εύθραυστο 1 – 0.
Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Αλέξης Σιώζος αυτή την φορά απόλεσε επίσης μεγάλη ευκαιρία με την μπάλα να καταλήγει άουτ έπειτα από δυνατό πλασέ. Ο νόμος τους ποδοσφαίρου όμως ίσχυσε για ακόμη μια φορά κι έτσι ο Ισθμιακός με πέναλτυ που κέρδισε ο Νίκος Κορδαλής, ισοφάρισε το ματς σε 1-1 (63′) έπειτα από εύστοχο χτύπημα του Μπασιώτη. Η χαρά για τους φιλοξενούμενους κράτησε λίγο καθώς στο αμέσως επόμενο λεπτό κι έπειτα από ασθενή απόκρουση του Λάτσα σε σουτ του Κόλα, ο Βλάσης Κλουτσινιώτης , με κοντινό πλασέ έκανε το 2 – 1. Το ματς απέκτησε άγρια ομορφιά και με την πίεση που άσκησε για ένα δεκάλεπτο ο Ισθμιακός κατάφερε να κερδίσει και 2ο πέναλτυ που εύστοχα εκτέλεσε γράφοντας το 2 – 2 ο Τζογανάκος (78′).
Στο 83′ ο Νίκος Παπαδημητρίου με δυνατό μακρινό σουτ εκτός περιοχής και την κόντρα στο κεφάλι αντίπαλου αμυντικού έφερε και πάλι τον Ηρακλή σε θέση ισχύος 3 – 2. Στο 87′ οι 2 ομάδες έμειναν με 10 παίκτες καθώς αποβλήθηκαν οι Πιλιαφάς και Καλογέρης. Η τελευταία φάση του αγώνα άνηκε στον Ισθμιακό, με τον Μπασιώτη να μπαίνει στην περιοχή πιάνοντας όμορφο πλασέ. Ο τερματοφύλακας του Ηρακλή όμως, Θοδωρής Φραντζής, με εκπληκτική εκτίναξη αποσόβησε την ισοφάριση και έδωσε μια δίκαιη πέρα για πέρα πρόκριση στην ομάδα μας.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ: (Κολιμαδης), Φραντζής,  Καλύβας, Πιέτρι, Κουρούμαλης Κ, Κουρούμαλης Γ, (89′ Κασκαράς), Casas, Καφαντάρης – τραυματισμός(46′ Πιλιαφάς),Κόλα, Κλουτσινιώτης, Παπαδημητρίου, Σιώζος( 81′ Τσοκάρης)

ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ: (Κολιάκος), Λάτσας Κ, Καλογέρης, Λέκκας Π, Κόρδαλής Ν, Ντόντος, Καλογράνης(73′ Λάτσας Ι),Σεζάλ, Παππάς Χ(Κόστα), Μπασιώτης, Μιχάλαρος, Denaz (46′ Τσογιανάκος)
 
Την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Κορινθίας πέτυχε και Α.Ο. Ζευγολατιού  καθώς στον Άσσο .Ανεβάζοντας στροφές στην επανάληψη, ¨΄αστραψε και βρόντηξε" συντρίβοντας με 0 - 7 την Προοδευτική Περιγιαλίου.
Στο α’ μέρος, οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Χουσελά, με το 0-1 να είναι και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου, καθώς ο τεχνικός της ομάδας χρησιμοποίησε και παίκτες χωρίς πολλά λεπτά συμμετοχής και οι οποίοι χρειάστηκαν το χρόνο τους, για να βρουν τα πατήματά τους.
Στην επανάληψη, η είσοδος και των πιο έτοιμων Ζήση, Μπούκη και Ντόκο, βοήθησε τον ΑΟΖ να φτάσει σε μια πολύ εύκολη νίκη – πρόκριση. Οι νταμπλούχοι είδαν τον Θοδωρή Ζήση να κάνει χατ τρικ, δείχνοντας και πάλι ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, ενώ το δρόμο προς τα δίχτυα βρήκαν και οι Κώστας Γκαρμίρης, Γιώργος Ξύδης (με πέναλτι) και ο Μάρκος Μπούκης.
  
Στο γήπεδο του Συνοικισμού η Κόρινθος έφτασε στα πέναλτι όπου με σκορ 4 - 2 επί του ΠΑΣ Κλένια, πέρασε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου , όπου πέρασαν ο Παννεμεατικός με το 0 - 3 επί του Α.Ο. Ρομά στα Εξαμίλια  και η Θύελλα Πετρίου με το ευρύ 5 - 2 επί του Κύψελου Κορίνθου.

Οι αγώνες του 1ου μέρους:  

Ηρακλής Ξυλοκάστρου - Ισθμιακός 3 - 2
ΠΑΣ Κόρινθος - ΠΑΣ Κλένια 4 - 2 πεν.
ΑΟ Ρομά - Παννεμεατικός 0 - 3
Θύελλα Πετρίου - Κύψελος 5 - 2 
Προοδευτική Περιγιαλίου - ΑΟ Ζευγολατιού 0 - 7

Προκρίση στη 3η φάση πέτυχαν ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου, το Ζευγολατιό, η Κόρινθος, ο Παννεμεατικός και η Θύελλα Πετρίου.
Η 2η  φάση  του Κυπέλου Κορινθίας θα συνεχιστεί  την Τετάρτη 14/10/2015 με το 2ος μέρος των αγώνων ως ακολούθως
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ ‘06
ΤΕΝΕΑΤΗΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑ - ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Τέλος η  2η  φάση  του Κυπέλου Κορινθίας θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 21/10/2015 με το 3ο και τελευταίο μέρος των αγώνων ως ακολούθως
ΤΑΡΣΙΝΑ ‘97 - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ.
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΑΡΗΣ ΑΡΧ.ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ - ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ - ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ