Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

H xθεσινή κεντρική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Κόρινθο

Εμφάνιση Κόρινθος1.jpg


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ, Παρασκευή 18/9  η προεκλογική εκστρατεία του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ με μια όμορφη και ουσιαστική κεντρική εκδήλωση στην Κόρινθο μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας για την πρωτιά και την τελική νίκη του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ και στην Κορινθία.
Την εκδήλωση άνοιξε ο συντονιστής της Τοπικής Οργάνωσης Κορίνθου, κ. Γιώργος Παπασταμόπουλος, ο οποίος πριν παρουσιάσει τους υποψήφιους βουλευτές, είπε μεταξύ άλλων: 

«Είμαστε όλοι εδώ.  Στο Κέντρο της πρωτεύουσας, στην Εθνικής Αντίστασης απ’ όπου σήμερα αντιστεκόμαστε στο ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ξεμπερδεύουμε με το παλιό, κερδίζουμε το αύριο  και σχεδιάζουμε με αισιοδοξία το ΜΕΛΛΟΝ. ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ συμπαρατάσσουμε τα πολιτικά και συλλογικά μας όνειρα, ενώνουμε τη φωνή μας και στέλνουμε το μήνυμα της πρωτιάς και της νίκης του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ στον Αλέξη Τσίπρα  στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ, όπου αυτή την ώρα κτυπάει η καρδιά της αυριανής αριστερής κυβέρνησης… Έχουμε συνείδηση ότι ο δρόμος είναι μακρύς και ότι  απαιτείται μια  μεγάλη κοινωνική συμμαχία για να απαλλαγούμε οριστικά  από τους εκφραστές της υποταγής και της διαπλοκής, που έφεραν την χώρα μας στον γκρεμό, απαξίωσαν κάθε έννοια δημοκρατίας και εξευτέλισαν κάθε  ανθρώπινη αξία. Με τον ΣΥΡΙΖΑ ήρθε η ώρα να ορθώσουμε το ανάστημά μας. Γιατί στις κρίσιμες ώρες που περνά η πατρίδα μας δεν εγκαταλείψαμε. Όταν ο αγώνας είναι ταξικός και έχει πάρει χαρακτήρα υπαρξιακό για την πατρίδα και τη δημοκρατία, οι αριστεροί ΔΕΝ δραπετεύουν. Μένουμε ενωμένοι, στεκόμαστε όρθιοι, αγωνιζόμαστε για το λαό, μαζί με το λαό και   χτίζουμε μια γερή σχέση με την κοινωνία. Για μην επιτρέψουμε στη διαπλοκή και τον παλαιοκομματισμό να ορίσουν ξανά τη ζωή και το μέλλον μας. Για μια διακυβέρνηση της Αριστεράς που αντλεί δύναμη από την κοινωνία, επιστρέφει στην κοινωνία και κρίνεται από την κοινωνία...».
Εμφάνιση Κόρινθος2.jpgΑμέσως μετά οι υποψήφιοι βουλευτές του Νομού Μαρία Θελερίτη, Γιώργος Ψυχογιός, Γιώργος Τσόγκας, Δήμητρα Λυμπεροπούλου, Γιάννης Σκλίας και Αντώνης Πρεντάκης μίλησαν για την κρισιμότητα των εκλογών της ΚΥΡΙΑΚΗΣ, επισήμαναν  ότι η επτάμηνη άνοιξη που έζησε ο λαός μας με την κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ δεν πρέπει να πάει χαμένη, υπενθύμισαν ότι παρά τη λυσσαλέα επίθεση και τους εκβιασμούς των πιο ακραίων συντηρητικών δυνάμεων τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, καταφέραμε να αποφύγουμε την έξοδο από το Ευρώ και τη χρεοκοπία της χώρας. Καταφέραμε να μπει ρήτρα για τη διαπραγμάτευση του χρέους ενώ η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου διακήρυσσε σε όλους τους τόνους ότι το χρέος είναι βιώσιμο και έδωσαν τη διαβεβαίωση ότι από τη ΔΕΥΤΕΡΑ το διεφθαρμένο και το διαπλεκόμενο πηγαίνουν στην άκρη και εφαρμόζουμε το πρόγραμμα του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ, για να ξαναπάρει μπρος η οικονομία της χώρας, ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει άμεσα μέτρα για την ανακούφιση των θυμάτων της ανθρωπιστικής κρίσης και στοχεύει στην ανάπτυξη, τη διεύρυνση της δημοκρατίας,  τη δημιουργία αμφίδρομων δεσμών μεταξύ κυβέρνησης και κοινωνίας,  σ’ ένα κράτος δίκαιο, σύγχρονο και αποτελεσματικό, στην υπηρεσία του πολίτη, στην υπηρεσία της  πατρίδας…
Στη συνέχεια όλες και όλοι οι παραβρισκόμενοι, μεταξύ των οποίων οι Γ.Γ. Υποδομών κ. Γιώργος Δέδες και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Χαράλαμπος Κασίμης, παρακολούθησαν σε γιγαντοοθόνη την απευθείας ομιλία του Αλέξη Τσίπρα από το ΣΥΝΤΑΓΜΑ.
Η εκδήλωση έκλεισε με πολυπολιτισμικούς ρυθμούς και τα μελωδικά τραγούδια της Μόρφως Τσαϊρέλη για τη ζωή, τον έρωτα, τη φιλία, την ομορφιά, το πάθος, την ανατροπή, την ελευθερία, το αύριο και το μέλλον που μας αξίζει.

19/9
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ