Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Εύη Τατούλη: Την Δευτέρα θα είμαστε πάλι παρόντες στην Αρκαδία

Ενωτική εμφανίστηκε η υποψήφια Βουλευτής Αρκαδίας με την ΝΔ,  Εύη Τατούλη στην τηλεόραση του Best, υπογραμμίζοντας ότι ο κόσμος έχει κουραστεί από τα ψέματα, ότι η ΝΔ είναι η πολιτική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί το αύριο, ενώ κάλεσε όλους τους πολίτες να ψηφίσουν και να μην επιλέξουν την αποχή από το μέλλον το δικό τους και των παιδιών τους.  
Η κα. Τατούλη εξαπέλυσε κριτική στο πολιτικό σύστημα που αντιμετωπίζει κρίση αξιοπιστίας και δεν ασχολείται με το μέλλον και την επόμενη ημέρα της χώρας, αλλά το ένα κόμμα κατηγορεί το άλλο για ευθύνες του παρελθόντος. «Είναι μία εξαιρετικά κρίσιμη η περίοδος που απλώνεται μπροστά μας. Πολύ κακώς όλο το πολιτικό σύστημα με ευθύνη όλων των πολιτικών κομμάτων, αναλώθηκε ακόμη και σήμερα για το πώς έγινε η διαπραγμάτευση για το ποιος θα την έκανε καλύτερα, για το τι έκανε ο Βαρουφάκης, για το τι έκανε ο ένας και ο άλλος και με οδύνη αντιλήφθηκα ότι αυτό συνεχίστηκε και τις τελευταίες ημέρες, με την ανείπωτη σκανδαλολογία, που δεν επηρεάζει ούτε το ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε τη ΝΔ, αλλά το σύνολο του πολιτικού κόσμου ο οποίος αντιμετωπίζει τεράστια κρίση αξιοπιστίας. Θεωρώ ότι ήταν μία προεκλογική περίοδος η οποία εξελίχθηκε χωρίς κανένας να ασχοληθεί για την επόμενη ημέρα, τι θα γίνει την Δευτέρα το πρωί», είπε χαρακτηριστικά.
Σχετικά με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ η πολιτευτής Αρκαδίας υποστήριξε ότι είναι παλιό και δεν έχει τίποτα το νέο. «Είμαι από τους λίγους που μπήκα στη διαδικασία να αναγνώσω το παράλληλο πρόγραμμα ανάπτυξης που έδωσε στην δημοσιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ, εκείνες τις 150 σελίδες. Τα περισσότερα που αναγράφονται ως καινοτομίες είναι εξαιρετικά παλιά, και πολλά από τα μοντέλα που θέλει να εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι μοντέλα που τα εφάρμοσε το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και τελικώς απέτυχαν. Μου έκανε μεγάλη αίσθηση, αυτό που λέει ο τέως υπουργός Ανάπτυξης, ο κ. Σταθάκης, ο οποίος σημειωτέον δεν έβαλε την υπογραφή του πουθενά οκτώ μήνες, λες και η χώρα το μόνο που έκανε ήταν να διαπραγματεύεται αέναα, μας  λέει όλη την ώρα για την αναπτυξιακή τράπεζα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που είναι το παλιό μοντέλο του αποτυχημένου ΕΤΕΑΝ(Εθνικό Ταμείο για την Επιχειρηματικότητα και την Ανάπτυξη), στο οποίο λιμνάζουν 45 δισεκατομμύρια, τα οποία λιμνάζουν με ευθύνη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και τα οποία δεν διοχετεύτηκαν ποτέ στην πραγματική οικονομία».
Η κα. Τατούλη υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέδιο. «Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμώ ότι δεν έχει την παραμικρή ιδέα για το τι θα κάνει από την Δευτέρα και μετά. Αντιθέτως η παράταξη της ΝΔ με αυτήν τη συνέπεια και τη συνέχεια που τη διακρίνει στο λόγο της και στα έργα της, ασφαλώς και αντιλήφθηκε τα σφάλματα που έκανε σε όλη την προηγούμενη περίοδο και είναι σε μία διαδικασία που θέλει να συνεννοηθεί με τις άλλες δυνάμεις του τόπου για το πώς μπορούμε να διαπραγματευτούμε καλύτερα το μνημόνιο, αλλά και να το εφαρμόσουμε».
Επεσήμανε ακόμη ότι οι πολίτες πρέπει επιτέλους να γνωρίζουν την αλήθεια και να έχουν μία ελπίδα για το μέλλον. «Το ζητούμενο είναι ότι η χώρα έχει μπροστά της ένα μεγάλο Γολγοθά. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας. Εμείς εδώ και στην ιδιαίτερη πατρίδα μου την Αρκαδία, όπου έχω καθημερινή επαφή και με τον τόπο και με τους ανθρώπους και με τα προβλήματα, θα είμαστε εδώ και την Δευτέρα και θα κοιταζόμαστε στα μάτια. Ας πούμε την αλήθεια. Ότι η αύξηση του ΦΠΑ είναι μια αύξηση που κερδοφορία στα δημόσια ταμεία δεν θα φέρει γιατί κατανάλωση δεν θα φέρει. Από την άλλη πλευρά η τεράστια αύξηση της φορολογίας στις επιχειρήσεις και αυτή καταρρακώνει την κατανάλωση. Δεν βλέπω πώς αυτή η χώρα θα μπορέσει να ορθοποδήσει αν μείνει μόνο στην εφαρμογή του μνημονίου. Δεν μπορούμε να μην μιλάμε για τοπικά σχέδια ανάπτυξης, για μία τράπεζα γης, που πρέπει να δημιουργηθεί σε όλους τους νομούς και τις περιφέρειες που θα δίνεται προς εκμετάλλευση είτε σε τουριστικές επενδύσεις, είτε σε αγροτικές επενδύσεις. Αυτό είναι το αντίδωρο στο μνημόνιο. Το αντίδωρο στο μνημόνιο δεν είναι πώς θα κοπεί το 23% από την ιδιωτική εκπαίδευση. Αυτά είναι παραμύθια να τα λέμε στους πολίτες. Και αυτά είναι μία κρίσιμη συγκυρία για τον πολιτικό κόσμο της χώρας να τα κόψει. Όσο το πολιτικό σύστημα πέφτει σε απαξίωση, τόσο οι ακραίες δυνάμεις θα ανδρώνονται».
Η κα. Τατούλη υποστήριξε ότι διχαστικά μηνύματα σαν αυτά που στέλνει η παράταξη του κυρίου Τσίπρα δεν φέρνουν αποτέλεσμα. «Όλοι οι πολίτες θα είμαστε εδώ μαζί τη Δευτέρα σε όποιο εκλογικό αποτέλεσμα. Η ΝΔ έχει όλες τις προϋποθέσεις ώστε να εγγυηθεί αυτό το παράπλευρο σχέδιο που σας ανέπτυξα πρωτύτερα. Άκουγα τον κ. Τσίπρα να μιλάει στην Αθήνα, λες και ήταν εκείνος ο επαναστάτης του Ιανουαρίου και όχι ένας συμβιβασμένος, να μιλάει για φιλελευθέρους και συντηρητικούς. Συνεχίζει να διχάζει, και να ισχυρίζεται ότι είναι το νέο, αλλά ακόμη και τα νέα πρόσωπα που έχει δίπλα του, έχουν παλιές ιδέες».
Μήνυμα στους συμπολίτες της, αλλά και σε όλους τους Έλληνες έστειλε η κα. Τατούλη, υπογραμμίζοντας ότι η συμμετοχή μας, μας δίνει το δικαίωμα της επιλογής για το μέλλον μας. «Αυτό που θέλω να πω στους πολίτες της Πελοποννήσου και στους συμπατριώτες μου τους Αρκάδες είναι ότι την Δευτέρα το πρωί θα είμαστε όλοι εδώ ενωμένοι μαζί στο πρόβλημα, ο καθένας από όποια θέση ευθύνης του έχει αναθέσει ο λαός και οι συμπολίτες του, προκειμένου να είναι δίπλα στους πολίτες. Οφείλουμε να κάτσουμε όλοι στο ίδιο τραπέζι, ασχέτως των ιδεολογικών διαφορών, που είναι πολλές. Εμείς δεν είμαστε κρατιστές, εμείς πιστεύουμε ότι και το κράτος και η ελεύθερη οικονομία είναι δύο ανατροφοδοτούμενοι πυλώνες. Η συμμετοχή είναι κάτι που πρέπει επίσης να έχουμε στο μυαλό μας. Με την αποχή το μόνο που καταφέρνουμε είναι να ψηφίζουν για εμάς όλοι εκείνοι, τους οποίους αποστρεφόμαστε. Μπαίνουμε λοιπόν στη διαδικασία της επιλογής και με ρεαλισμό και σύνεση αποφασίζουμε για το μέλλον των παιδιών μας».