Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

O ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ

Στην Ελλάδα παντού υπάρχει ένας μύθος. Η δουλειά να γίνεται.
Έτσι και οι Έλληνες έμαθαν να είναι ό,τι δηλώνουν.
Δημόσιοι υπάλληλοι κροίσοι, πατριώτες μεσάζοντες και δημοκράτες εξουσιαστές. 
Όλα τα ψέματα μαζί για ό,τι φάμε και ό,τι πιούμε.
Κάπως έτσι ήρθε και ο Αλέξης. Ο επαναστάτης της λαμογιάς και της φτωχολογιάς, ο αντιμνημονιακός των καρτέλ και της εργατιάς και η ελπίδα του συνταξιούχου και της ολιγαρχίας μαζί.
Με αυτά και με εκείνα τέλειωσε και αυτή η μπύρα της φαντασίας και ήρθε το Μνημόνιο 3. Πιο σκληρό για το λαό, πιο ευχάριστο για την ολιγαρχία της δραχμής.
Καμία λίστα δεν αποκαλύφθηκε, κανένα καρτέλ δεν πειράχθηκε, κανένας πλούτος δεν αξιοποιήθηκε και καμία ελπίδα δεν ήρθε. 
Όλα τελείωσαν όπως ξεκίνησαν. Με εκλογές και επαναστατική γυμναστική. Όλοι μαζί πάλι χρυσαυγίτες, νεοδημοκράτες, σοσιαλιστές, στάσιμοι ποταμίσιοι, ριζοσπάστες, λαϊκοί αγωνιστές και κομμουνιστές θα ζήσουν ξανά ανούσια το μύθο της σωτηρίας.
Μία σωτηρία που θα μας οδηγήσει σε λίγους μήνες μαθηματικά στο Μνημόνιο 4, ακόμα πιο σκληρό για το λαό, λίγο πριν, λίγο μετά το τελικό Μνημόνιο της δραχμής.
Τον κρυφό πόθο μίας φυλής που δεν ξέρει να ηττάται. Μία φυλή που ακόμα πιστεύει ότι νικάει χάνοντας. Διώχνοντας τη νεολαία της στους "κουτόφραγκους", στέλνοντας τους πολίτες της στο Ταμείο πληρωμής των δανειστών συνέχεια και ξεπουλώντας ό,τι κινείται και δεν κινείται στην ψυχή της. Μία νίκη που πανηγυρίζεται μόνο από τους ίδιους και ίδιους. Αυτούς που στοιχηματίζουν συνεχεια στην ήττα τους.
Μία φυλή που 200 χρόνια μετά παραμένει ακόμα ραγιάς στους ξένους δανειστές και τους ντόπιους αποκλειστικούς αντιπρόσωπους της, όλους άνω των 60 ετών εκείνης της παλαι ποτέ ηρωικής γενιάς του Πολυτεχνείου που αντικατέστησε τη δικτατορία των τανκς με αυτή των λαδωμένων μεσαζόντων.  Των γραμματέων και φαρισαίων που άλλαξαν την ταμπέλα του Ιωαννίδη χωρίς να αλλάξουν ποτέ το μενού του.
Ο Αλέξης χάθηκε στο δρόμο της δικής του ιστορίας. Μόνος χωρίς κόμμα, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς όραμα, χωρίς ελπίδα φαντάζεται ότι είναι άξιος να κυβερνάει την Ελλάδα. Μαζί του φαντάζεται και ο λαός του, η μερίδα των Ελλήνων που ζει ακόμα το όνειρό της. Εκείνο το όνειρο που ο Αλέξης μαζί με τους επαναστάτες της δραχμής ξεγράφει τα χρέη της χώρας και κρατάει για πάντα την αποκλειστική αντιπροσωπεία της Ελλάδας κολυμπώντας στα δάνεια και τις ελβετικές καταθέσεις για πάντα μέχρι να πεθάνει.
Αν τον ξυπνήσει και πάλι το ενοχλητικό φως της αυγής θα έρθει και πάλι το Μνημόνιο 4, το Μνημόνιο της δραχμής,  να τον σκεπάσει αιώνια για να συνεχίσει το γαλήνιο ύπνο της προδοσίας εις βάρος της ιστορίας της Ελλάδας, ανταλλάσοντας το ασυνείδητό μας με το μαστίγωμα των ψυχών μας.
Αλέξη, ξύπνα πριν είναι αργά. Το νερό τρέχει και δεν μπορείς να το πιεις. Είναι πολύ για σένα και την πλειοψηφία σου. Είναι πολύ για τον μέντορά σου. Είναι πολύ για τα τσιράκια των προεστών της επανάστασης που δεν πείραξες ούτε μία τρίχα των μαλλιών τους και τώρα αδειάζουν απελπισμένα το νερό από την τρύπια ψαρόβαρκα μας, για να σώσουν την αντιπροσωπεία τους.
Μαστίγωσες τη λογική, μαστίγωσες το νερό, μαστίγωσες τις ψυχές μας. 
Λαθρέμποροι ψυχών, μεσάζοντες προϊόντων και ξένοι ντίλερ του σκότους είναι οι οπαδοί σου.
17 ώρες για να υποθηκεύσεις την πιο πλούσια χώρα του κόσμου.
Πάμε στοίχημα ότι και πάλι πρώτος θα είσαι μέχρι ο τελευταίος να έρθει πρώτος και να ξεχρεώσει τις αμαρτίες μας με λίγα λεμόνια Ελλάδας…  
 
thedayaftergr.blogspot.gr