Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

«Απέδρασε» από το Αγρίνιο ο Παναθηναϊκός με ανατροπή

«Απέδρασε» από το Αγρίνιο ο Παναθηναϊκός
Με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί με 2-1 του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο ολοκληρώθηκε η πρώτη αγωνιστική της Super League. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Κάπελ στο 41΄ αλλά το "τριφύλλι" κατάφερε με τα τέρματα των Καρέλη (51΄) και Μπέργκ (84΄) να κάνει την ανατροπή.

Οι "πράσινοι" ήταν καλύτεροι στο εξαιρετικό σε εξέλιξη και ταχύτητα ματς και δίκαια νίκησαν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Ο Παναθηναϊκός είχε ένα τρομερό πρώτο δεκάλεπτο στον αγώνα με απίστευτες φάσεις που τον έφερναν κοντά στο γκολ... Ειδικά στο 6' και το 7' είχε τρεις σερί κεφαλιές... Οι δύο πρώτες του Καρέλη και η τρίτη του Ταυλαρίδη, ενώ στο 9' ύστερα από μακρινό σουτ του Νίνη από διαγώνια θέση, ο Στεφανάκος δεν απομάκρυνε σωστά την μπάλα, έγινε αποδέκτης της ο Καρέλης αλλά από πολύ κοντά δεν κατάφερε να στείλει στα δίχτυα.

Στο 16' έγινε η πρώτη μεγάλη φάση του Παναιτωλικού όταν ο Μαρκόβσκι έβγαλε εξαιρετικά στον Κάπελ και αυτός έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά της εστίας του Στιλ.
Οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκολ στο 27', αλλά σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ το τέρμα του Μαρκόβσκι, καθώς ήταν φανερά εκτεθειμένος

Δύο λεπτά μετά, στο 29' ο Καρέλης βγήκε κάθετα στην πλάτη της άμυνας του Παναιτωλικού και υποδείχθηκε ως οφσάιντ, όμως η φάση ήταν οριακή.
Ο Παναθηναϊκός είχε κι άλλη καλή ευκαιρία στο 38' με την κοντινή κεφαλιά του Ταυλαρίδη που όμως αστόχησε.

Παρά την επίμονη προσπάθεια του Παναθηναϊκού, πρώτος δίχτυα βρήκε ο Παναιτωλικός... Στο 40' ο Σιδηρόπουλος υπέδειξε το σημείο της άσπρης βούλας για σπρώξιμο του Ταυλαρίδη στον Ουαρντά.

Ο Στιλ απέκρουσε το πέναλτι του Πάουλο αλλά ο Κάπελ πήρε το... ριμπάουντ τρυπώνοντας στην άμυνα του Παναθηναϊκού που αδράνησε και άνοιξε το σκορ για τον Παναιτωλικό στο 41' (1-0).

Ο Κάπελ στο 45' έχασε την ευκαιρία να πετύχει και δεύτερο γκολ. Επιασε και πάλι στον ύπνο την άμυνα του τριφυλλιού, τον... έχασε ο Μπούρμπος, αλλά ο Στιλ δήλωσε και πάλι “παρών” και δεν επέτρεψε να γίνει το 2-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο συνεχίστηκε το γρήγορο παιχνίδι με τις πολλές φάσεις... Στο 48' ο Νάνο έβγαλε υπέροχη σέντρα, η μπάλα πέρασε απ' όλους, ο Στεφανάκος δεν μπορεί να διώξει, αλλά κι ο Μπεργκ... έπιασε αέρα σε κενή εστία.

Ωστόσο, η πίεση του “τριφυλλιού” δεν έμεινε “άκαρπη” στο 51' προέκυψε η ισοφάριση ύστερα από λάθος του Στεφανάκου που αντί να τροφοδοτήσει με το χέρι τον Κουτρουμάνο σημάδεψε τον Μπεργκ, αυτός βγήκε από τα αριστερά, έκανε το γύρισμα κι ο Καρέλης από κοντά με πλασέ ισοφάρισε σε 1-1!

Ο Παναθηναϊκός όμως δεν... ήθελε την ισοπαλία στην πρεμιέρα, αλλά τη νίκη και την πήρε με το γκολ του Μπεργκ στο 84'. Ο Κούσα δεν απομακρυνε την μπάλα, η οποια χτύπησε στην πλάτη του και στρώθηκε στον Σουηδό που δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει...
Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Στιλ απεδείχθη ο μεγάλος σωτήρας του Παναθηναϊκού στον αγώνα καθώς απέκρουσε σουτ του Ρουσκουσέδα στην κίνηση.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Στεφανάκος, Κουτρομάνος, Κέβιν, Κούσας, Κάπελ, Παπάζογλου, Μάκος (78’ Ρουσκουσέδα), Μαρκόβσκι, Μπεχαράνο, Πάουλο (74’ Καμαρά) και Ουάρντα (87’ Βιγιαφάνες).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Μπούρμπος, Νάνο, Κουτρουμπής, Ταυλαρίδης, Λαγός (74’ Σάντσεθ), Ζέκα, Πράνιτς, Νίνης (74’ Πέτριτς), Καρέλης (83’ Καλτσάς), Μπεργκ.