Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Παρέδωσε ο Λαφαζάνης με αιχμές τη διευρευνητική εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Εκλογές 2015 - Live: Λαφαζάνης - Οι μεγαλύτερες εκτροπές, γίνονται στο όνομα του Συντάγματος!
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης βρέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο και παρέδωσε τη διευρευνητική εντολή. Στις δηλώσεις που έκαναν οι δυο άνδρες μπροστά στις κάμερες, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας εξέφρασε την αντίθεσή του με το να γίνουν τηλεφωνικές επαφές του Πρόεδρου της Δημοκρατίας με τους πολιτικούς αρχηγούς και όχι σύσκεψη Αρχηγών. "Το Σύνταγμα λέει για σύσκεψη όχι για τηλεφωνικές επαφές" είπε ο κ. Λαφαζάνης και σημείωσε πως κανείς, ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν είναι πάνω από το Σύνταγμα.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος διαβεβαίωσε ότι όλες οι διαδικασίες θα γίνουν όπως προβλέπει το Σύνταγμα.


Σε δηλώσεις του έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είπε: "Εξέφρασα κάποιες βασικές απόψεις για την περαιτέρω πορεία. Το πρώτο που είπε είναι ότι ο ΠτΔ δεν είναι εντολοδόχος κανενός, δεν διεκπεραιώνει αποφάσεις άλλων και έχει μόνο χρέος να προασπίζει το Σύνταγμα και τη δυνατότητα του λαού να ψηφίζει ελεύθερα και ενημερωμένος.
Είπα ότι είναι πρόκληση να πάμε άρον άρον σε εκλογές. Οι εκλογές δεν μπορεί να γίνουν νωρίτερα από τις 27/9. Είναι ευθύνη του να ανταποκριθεί στην πρόσκληση που του απηύθυνα και θα έχει ευθύνη αν δεν το πράξει. Κι αν δεν το πράξει, θα υποχρεωθούμε να κάνουμε δηλώσεις που δεν θέλουμε.
Αν χρειαστεί να διερευνηθεί η δυνατότητα για σχηματισμό κυβέρνησης πρέπει να γίνει σύσκεψη των αρχηγών κομμάτων. Να συγκαλέσει ο Πρόεδρος τη φυσική παρουσία των αρχηγών κομμάτων. Ο Σύνταγμα δεν προβλέπει τηλεφωνικές επαφές. Αυτά δεν γίνονται δια τηλεφώνου. Ο πολιτικός πολιτισμός και η Δημοκρατία επιβάλουν να γίνει σύσκεψη. Και εκεί κάθε πολιτικός αρχηγός θα αναλάβει την ευθύνη του.
Αν δεν γίνουν αυτά που εισηγούμαι, φοβάμαι ότι αυτά που θα κληθεί να κάνει ο Πρόεδρος δεν θα είναι υποβοηθούμενα της Δημοκρατίας. Οι μεγαλύτερες εκτροπές έχουν γίνει στο όνομα της Δημοκρατίας και του Συντάγματος. Ο Πρόεδρος πρέπει να εκτελέσει το συνταγματικό του καθήκον. Αν δεν το κάνει θα αντιδράσουμε σθεναρά" Δεν είναι δυνατόν τα Μνημόνια που ψηφίστηκαν σε μια νύχτα, να περάσουν και με εκλογές εξπρές, είπε επίσης ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.