Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

ΔΡΑΣΗ : Ορθώς παραιτήθηκε ο κ. Τσίπρας! Εκλογές επιβράβευσης της απάτης ή θα υπάρξει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης;

20/8/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ορθώς παραιτήθηκε ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του. Ήταν μια κυβέρνηση αμετροεπής, εντελώς ανίκανη, που οδήγησε τη χώρα στο χείλος της αβύσσου για να δικαιολογήσει την προεκλογική απάτη που είχε διαπράξει.

Αντί όμως να αναζητηθεί ο σχηματισμός μιας νέας κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, μέχρι να συνέλθει κάπως η οικονομία και η κοινωνία από το σοκ που πέρασε, ο κ. Τσίπρας ζητά από πάνω και την επιβράβευση της απάτης. Έτσι, οδηγούμεθα στην έκτη εθνική εκλογική αναμέτρηση από το 2007. Με μόνιμο θύμα την ελληνική οικονομία και τον Έλληνα πολίτη, που θα κληθεί να πληρώσει μετεκλογικά δυσβάστακτους φόρους, αφού θα έχει ακούσει άλλο ένα κύκλο ψεύτικων υποσχέσεων από τους νέους κυβερνώντες.

Το κρίσιμο ερώτημα είναι αν θα διατυπωθεί στις εκλογές μια εναλλακτική πρόταση στη διακυβέρνηση Τσίπρα. Μια εναλλακτική πρόταση στη βάση του λιγότερου και καλύτερου κράτους, που θα αφήνει χώρο στον ιδιωτικό τομέα να επενδύσει και να μας βγάλει από το σημερινό αδιέξοδο. Μια πρόταση που θα στηρίζεται στον ειλικρινή και ουσιαστικό σεβασμό των θεσμών του πολιτεύματος και των λειτουργιών του. Μια τέτοια σαφής, καθαρή και πειστική εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, με ισχυρή στήριξη από τον ευρύτερο χώρο της δημοκρατικής αντιπολίτευσης, θα είχε πολύ σοβαρές πιθανότητες πολιτικής επιτυχίας και θα οδηγούσε πολύ γρήγορα στην ανάκαμψη της οικονομίας και την αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής και της κανονικότητας στη χώρα.

Η Δράση θα εργαστεί προς την κατεύθυνση αυτή τις επόμενες μέρες. Μέχρι να εξαντληθούν και οι τελευταίες ελπίδες. Γιατί η λύση αυτή είναι η καλύτερη για τη χώρα και τους πολίτες της.