Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κας ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ



http://www.serrestv.gr/tv/uploads/articles/162ceaa1.jpgΗ Υπεύθυνη του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, κα Φωτεινή Αραμπατζή, αναφορικά με τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στις πληρωμές του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η «πρώτη φορά Αριστερά» Κυβέρνηση, ολοκληρώνοντας το βραχύβιο και απόλυτα αποτυχημένο πέρασμά της από την διακυβέρνηση της χώρας, αφήνει πίσω της έναν αγροτικό τομέα καθημαγμένο και σε πλήρη κατάρρευση, πιστή στην ιδεολογική της απάθεια για τον πρωτογενή τομέα του μόχθου, της παραγωγικότητας και της ανάπτυξης.
Η αβελτηρία της δεν τελειώνει δυστυχώς στη μηδενική παραγωγή έργου αλλά φτάνει ως την πλήρη αδυναμία της έγκαιρης καταβολής των ήδη δεσμευμένων κοινοτικών πόρων στον αγροτικό μας κόσμο.
Είναι πραγματικά λυπηρό ότι μέχρι σήμερα εκκρεμούν:

1.    Το υπόλοιπο της εξισωτικής αποζημίωσης του 2014 για τους κτηνοτρόφους μας αλλά και εκκαθαρίσεις προηγούμενων ετών. Παράλληλα, η μη ολοκλήρωση της σύνταξης όχι μόνο των οριστικών αλλά ούτε καν των προσωρινών σχεδίων βόσκησης, εξανεμίζει για πρώτη φορά οποιαδήποτε δυνατότητα προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης τον Οκτώβριο και θέτει εν αμφιβόλω την εξόφλησή της εντός του έτους.
2.    Πληρωμές φακέλων Σχεδίων Βελτίωσης ζωικής και φυτικής παραγωγής συνολικού προϋπολογισμού άνω των 30 εκ ευρώ.
3.    40 εκατ. ευρώ από τις δικαιούμενες πληρωμές αποζημιώσεων των πληγέντων αγροτών από τον ΕΛΓΑ για τις ζημίες του 2014.
4.    Οι καταβολές των πληρωμών για τα προγράμματα βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας.
5.    Σε ό,τι δε αφορά το αναπτυξιακό σκέλος της αγροτικής μας οικονομίας, θα πρέπει επιτέλους ο Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης να δώσει απάντηση γιατί 100 εκατ. ευρώ των Επενδυτικών Σχεδίων Μεταποίησης Αγροτικών Προϊόντων παραμένουν ακόμα σε λιμνάζοντα νερά.