Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Ανοιχτή επιστολή μετά το δημοψήφισμα

Γράφει ο
Βασίλης Κορκίδης
 
Κύριε Πρωθυπουργέ,

Η επομένη μέρα του Δημοψηφίσματος, βρίσκει την ελληνική αγορά με τα ίδια σοβαρά προβλήματα και ακόμα δυσκολότερες συνθήκες που πρέπει άμεσα να λυθούν. Όλοι οι Έλληνες, ανεξαρτήτως προτιμήσεων και πολιτικής ταυτότητας, οφείλουμε να στηρίξουμε τη χώρα και να μην επιτρέψουμε έναν παράλογο και αδιέξοδο διχασμό.
Ας τελειώνουμε πια, μια και καλή με τις αντιπαραθέσεις διχασμού τύπου: Αριστεροί ή Δεξιοί, Μνημονιακοί ή Αντιμνημονιακοί, εμείς και εσείς, μέν και δε και βεβαίως τους υποστηρικτές του "Ναι" ή του "Όχι". Πρέπει επιτέλους να βρούμε εκείνες τις πολλές ή λίγες κοινές αναφορές που κατ' αρχάς μας ενώνουν και δεν μας διαιρούν.
Για τους μικρομεσαίους του ελληνικού εμπορίου, ανεξάρτητα με το τελικό ποσοστό του «Ναι/Όχι», σημασία έχει να αντιμετωπίσουμε τις εξελίξεις με πνεύμα ομόνοιας, σύμπνοιας κι ενότητας. Έξι χρόνια κρίσης μας εξάντλησαν, μας έφεραν στα όριά μας. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος και δεν πρέπει να κάνουμε σε κανένα το χατίρι, να αλληλοφαγωθούμε.
Εσείς ως Πρωθυπουργός, μαζί με τους πολιτικούς αρχηγούς του τόπου, πρέπει να φτάσετε σε μία κοινή συνιστάμενη, σε ένα ελάχιστο εθνικής συνεννόησης, για να σώσετε τη χώρα και να διεκδικήσετε ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές. 
Εδώ και τώρα, μετά το αχρείαστο δημοψήφισμα, απαιτείται περισσότερο από ποτέ ένα αρραγές μέτωπο από τις υγιείς δυνάμεις της επιχειρηματικότητας και της οικονομίας, έτσι ώστε να δοθούν λύσεις στα συσσωρευμένα προβλήματα της ελληνικής αγοράς, εντός ενός αναμφίβολα ασφυκτικού πλαισίου. Η ζημιά που έχει γίνει με το κλείσιμο των τραπεζών είναι ανυπολόγιστη, αφού χάθηκε κάθε εμπορική πίστη. Γι’ αυτόν και πολλούς άλλους λόγους, δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο με δηλώσεις, που δεν επαληθεύτηκαν ποτέ.
Η ΕΣΕΕ σας ζητά να καλέσετε άμεσα τους θεσμοθετημένους κοινωνικούς εταίρους εργοδοτών και εργαζομένων και να συμφωνήσετε μαζί μας, υπογράφοντας από κοινού ένα κοινωνικό συμβόλαιο, πριν ακόμα φύγετε για τις Βρυξέλλες για να διαπραγματευτείτε με τους ευρωπαίους εταίρους τη σωτηρία της Χώρας μας. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να ενισχύσετε τη θέση μας στην Ευρώπη και για να αποφύγετε τελικά τον ορατό κίνδυνο της χρεοκοπίας, της υφαρπαγής των καταθέσεων των νοικοκυραίων, της κατάρρευσης των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της διεθνούς οικονομικής απομόνωσης, του κοινωνικού χάους και της ακυβερνησίας.
Την ώρα που η κοινωνία διχάζεται και η οικονομία βυθίζεται, ως Έλληνας προς Έλληνα, σας απευθύνω από καρδιάς ένα μήνυμα αγωνίας:

"ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ,
ΑΓΝΟΗΣΤΕ ΤΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΡΑΥΓΕΣ ΣΥΓΧΥΣΗΣ, ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΠΑΡΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΣΑΣ, ΠΑΣΕΙ ΘΥΣΙΑ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΝΑ ΣΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ. ΩΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟ ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΜΙΑΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ".