Τρίτη, 7 Ιουλίου 2015

"Αερομαχία" ελληνικών και τουρκικών ελικοπτέρων και "ναυμαχία" στο Αιγαίο - Τι δεν είπε το ΓΕΕΘΑ

Αεροσκάφος και ελικόπτερο της τουρκικής ακτοφυλακής πέταξαν πάνω από το Φαρμακονήσι και το Κουνελονήσι
Αεροσκάφος τύπου CN-235 και ελικόπτερο AB-412 της τουρκικής ακτοφυλακής πέταξαν πάνω από το Κουνελονήσι, νοτίως του Αγαθονησίου, στα 1.200 πόδια και στα 500 πόδια, στις 18:08 μ.μ. και στις 12:54 μ.μ. αντίστοιχα.
Νωρίτερα στις 12:19 μ.μ., το ελικόπτερο της τουρκικής ακτοφυλακής είχε πετάξει πάνω από το Φαρμακονήσι στα 400 πόδια. αναφέρει ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ. Κ.Γ.
 
 e-typos.gr

Τι δεν είπε το ΓΕΕΘΑ

“Αερομαχία” ελληνικών και τουρκικών ελικοπτέρων πάνω από νησί του Αιγαίου, με μετανάστες να περιμένουν να διασωθούν! Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ για την υπέρπτηση τουρκικού ελικοπτέρου έλεγε μισές αλήθειες. Και το μισό που έκρυψε είναι το πιο σημαντικό. Τι δεν μας είπε ο εκπρόσωπος του ΓΕΕΘΑ;
Ότι το ελικόπτερο της τουρκικής ακτοφυλακής ΑΒ-412, δεν πραγματοποίησε απλές υπερπτήσεις,αλλά επιχείρησε να συμμετάσχει αυθαίρετα και παράνομα 20 μετανάστες από τη θαλάσσια περιοχή νότια του Αγαθονησίου. Και συγκεκριμένα από το Κουνελονήσι.Κατάφερε να πάρει τέσσερις μετανάστες.
Στην περιοχή έπλεαν και  πέντε σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής, τα οποία περισυνέλλεξαν άλλους έξι,σύνολο 10, από τους 20.
Οι Τούρκοι αμφισβήτησαν μ΄ αυτό το τρόπο την κυριαρχία μας στο Αγαθονήσι και στο Φαρμακονήσι.
Το πλήρωμα του ελληνικού Super Puma έκανε όπως πάντα τη δουλειά του σωστά , και ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία έξι παράνομων μεταναστών εκ των οποίων ένα (1) παιδί και μία (1) έγκυο.
Η σωτηρία ανθρώπινων ζωών προέχει ,αλλά η τουρκική πρόκληση δεν μπορεί να μην επισημανθεί.
 
onalert.gr