Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Χωρίς συνάλλαγμα εδώ οι Απόδημοι Έλληνες

Το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πάρα πολλοί απόδημοι Έλληνες που έρχονται από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχοντας εγκλωβιστεί χωρίς χρήματα εδώ, επισημαίνει με Ερώτηση του ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου.

Μέσα από την Ερώτηση του προς το Υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Κεγκέρογλου τονίζει ότι χαρακτηριστική είναι η περίπτωση εκατοντάδων Ελλήνων του Καναδά, οι οποίοι παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαν λάβει -όπως λένε οι ίδιοι- ότι θα μπορούν να μετατρέψουν τα καναδικά δολάρια σε ευρώ με την άφιξη τους στην Κρήτη, εντούτοις κάτι τέτοιο πλέον έχει καταστεί αδύνατο.


Αναλυτικά η Ερώτηση του κ. Κεγκέρογλου είναι η παρακάτω:


«Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Εγκλωβισμένοι και χωρίς χρήματα, παραμένουν στην Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα απόδημοι Έλληνες που έρχονται από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, η επίσκεψη των οποίων συνέπεσε με το κλείσιμο των τραπεζών και την επιβολή των capital controls

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση εκατοντάδων Ελλήνων του Καναδά, οι οποίοι παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαν λάβει -όπως λένε οι ίδιοι- ότι θα μπορούν να μετατρέψουν τα καναδικά δολάρια σε ευρώ με την άφιξη τους στην Κρήτη, εντούτοις κάτι τέτοιο πλέον έχει καταστεί αδύνατο.

Μάλιστα όπως αναφέρει μιλώντας σε τοπικά ΜΜΕ ο Βουλευτής Καναδά και πρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεως του Καναδά «Ελευθέριος Βενιζέλος» Σοφοκλής Ρασούλης, έχει μείνει χωρίς χρήματα στην Κρήτη, αδυνατώντας να ανταποκριθεί σε ένα πολύ σοβαρό οικογενειακό του πρόβλημα.

Επειδή εκατοντάδες απόδημοι Έλληνες που στηρίζουν την πατρίδα μας, πλέον αναζητούν τρόπο για να αναχωρήσουν από αυτήν, αφού δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν συνάλλαγμα και
επειδή το πρόβλημα αυτό που αντιμετωπίζουν οι συμπατριώτες μας, αποτελεί ένα ακόμη «χτύπημα» για τον Τουρισμό, την προβολή της χώρας μας και φυσικά την τοπική Οικονομία

Ερωτάστε κ. Υπουργέ,

Θα μεριμνήσετε άμεσα, προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα στο οποίο είναι εγκλωβισμένοι οι απόδημοι Έλληνες που έχουν ταξιδέψει και φέτος στην πατρίδα, ώστε να μπορέσουν και πάλι να έχουν τη δυνατότητα μετατροπής των χρημάτων των χωρών από όπου έρχονται, σε ευρώ, χωρίς κανένα πρόβλημα;»