Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε καθεστώς στραγγαλισμού της δημοκρατικής λειτουργίας»Εναρκτήρια ομιλία της Προέδρου της Βουλής στη 10η Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού


 Εμφάνιση 2015_07_21_IMG_9_12.jpg


Κάλεσμα προς τα μέλη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού να ασχοληθούν με την ακραία αδικία και με το πλήγμα κατά της Δημοκρατίας που συντελείται στην Ελλάδα, αλλά και να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε «να αποτραπεί η ολοκλήρωση αυτού του ειδεχθούς σχεδίου που θέλει τους λαούς και τις κοινωνίες υποταγμένες σε σχέδια που δεν υπηρετούν την ευημερία τους, αλλά υπηρετούν οικονομικά, τραπεζικά,  χρηματοοικονομικά και άλλα συμφέροντα» απηύθυνε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου κηρύσσοντας την έναρξη της 10ης Γενικής Συνέλευσης της Πα.Δ.Ε.Ε., που διεξάγεται στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής των Ελλήνων.


Η Πρόεδρος της Βουλής, στην ομιλία της, τόνισε ότι «η Ελλάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε καθεστώς στραγγαλισμού της δημοκρατικής λειτουργίας. Το Κοινοβούλιο καλείται από τα ξημερώματα της προηγούμενης  Δευτέρας, από τις 13 Ιουλίου του 2015, να  νομοθετεί καθ' υπαγόρευση της εκτελεστικής εξουσίας και μάλιστα της Συνόδου των ηγετών της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης. Από τις 13 Ιουνίου του 2015 αμφισβητείται η Δημοκρατία στη χώρα μας, αμφισβητείται το αυτεξούσιο του Κοινοβουλίου, αμφισβητείται η ελευθερία συνείδησης  και έκφρασης των βουλευτών, αμφισβητείται η δυνατότητά τους να συζητήσουν τα νομοσχέδια τα οποία καλούνται να ψηφίσουν. Έχουν τεθεί από τις 13 Ιουνίου δύο ασφυχτικές προθεσμίες, 15 Ιουλίου και 22 Ιουνίου, στις οποίες καλείται το Κοινοβούλιο να νομοθετήσει, στην πραγματικότητα χωρίς οι βουλευτές να μπορούν ούτε να συζητήσουν ούτε να μελετήσουν ούτε να ανταλλάξουν απόψεις. Και υποχρεώνεται μια κυβέρνηση η οποία ξεκάθαρα έχει δηλώσει ότι δεν συμφωνεί και αντιστρατεύεται αυτό το πρόγραμμα, να το φέρνει προς νομοθέτηση υπό την απειλή βίαιου θανάτου της κοινωνίας, υπό την απειλή υποβολής σε καθεστώς άτακτης χρεοκοπίας».
Όπως υπογράμμισε η κυρία Κωνσταντοπούλου, «όλα αυτά συμβαίνουν με εργαλείο το δημόσιο χρέος, όλα αυτά συμβαίνουν με όργανο εκτέλεσης τη συμμετοχή της Ελλάδας στη Νομισματική Ένωση και στο ευρώ. Είναι σημαντικό σε τέτοιες στιγμές να μιλούμε με ειλικρίνεια και είναι επίσης σημαντικό σε τέτοιες στιγμές να επιδεικνύεται εγρήγορση από όλους εκείνους τους παράγοντες που μπορούν να συνδράμουν προκειμένου να αποτραπεί μια χειρότερη ακόμα πληγή για τη Δημοκρατία».
Η 10η Γενική Συνέλευση, που φιλοξενείται στη Βουλή των Ελλήνων, άρχισε σήμερα το πρωί τις εργασίες της, οι οποίες θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 23 Ιουλίου. Στην εναρκτήρια πρωινή συνεδρίαση, χαιρετισμό απηύθυναν ο Υπουργός και ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς και Γιάννης Αμανατίδης, ο Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού, Μιχάλης Κόκκινος, ο Πρόεδρος της Πα.Δ.Ε.Ε., John Pandazopoulos, πρώην Βουλευτής της Πολιτείας Βικτώρια της Αυστραλίας, καθώς και βουλευτές που εκπροσώπησαν τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Ακολουθεί η εναρκτήρια ομιλία της Προέδρου της Βουλής στη 10η Γενική Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.)


«Επιτρέψτε μου να σας καλωσορίσω στη Βουλή, η οποία σας είναι γνώριμη και γνωστή από προηγούμενες Γενικές Συνελεύσεις και συνολικά από τις δραστηριότητές σας. Επιτρέψτε μου να εκφράσω τη μεγάλη χαρά του Κοινοβουλίου να φιλοξενεί αυτή τη 10η  Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού. Και επιτρέψτε μου ακόμη να σας πω ότι έρχεστε στην Ελλάδα σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή, σε μια πολύ δύσκολη στιγμή, σε μια στιγμή κατά την οποία και η παρουσία σας και η συνδρομή σας στην πατρίδα σας, στην πατρίδα μας και στη Δημοκρατία αποτελεί ζωτικό και επιτακτικό στοιχείο υπεράσπισης όλων εκείνων, για τα οποία ο Ελληνισμός αλλά και ο δημοκρατικός κόσμος έχουν αγωνιστεί διαχρονικά.
Θέλω πριν απ’ όλα να σας πω ότι είναι μεγάλη τιμή για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό να αναδεικνύονται σε αξιώματα κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης και αντιπροσώπευσης ελληνικής καταγωγής γυναίκες και άντρες. Είναι μεγάλη τιμή το ότι επιδιώκουν αυτοί και αυτές, εσείς, να διατηρούν, να διατηρείτε, ζωντανούς τους δεσμούς με την πατρίδα και είναι μεγάλη τύχη να σας έχουμε εδώ αυτές τις πολύ δύσκολες ώρες.
Ξέρω ότι έχετε άγρυπνα τα βλέμματά σας επάνω σε ό,τι συμβαίνει στη χώρα μας, ξέρω ότι στιγμή δεν σταματάτε να αγωνιάτε για τις εξελίξεις, ξέρω ότι όλη την προηγούμενη περίοδο ο αγαπημένος σύντροφος και νυν Υφυπουργός επί Θεμάτων Διασποράς, μέχρι πρότινος Πρόεδρος της Επιτροπής της Βουλής για τον Ελληνισμό της Διασποράς, σας έχει κρατήσει ενήμερους και ενήμερες για όλα όσα συμβαίνουν.
Θέλω σήμερα να μου επιτρέψετε να σας μιλήσω τη γλώσσα της αλήθειας πέραν της διπλωματίας, πέραν του εξωραϊσμού και του καλλωπισμού. Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε καθεστώς στραγγαλισμού της δημοκρατικής λειτουργίας.
Το Κοινοβούλιο καλείται από τα ξημερώματα της προηγούμενης  Δευτέρας, από τις 13 Ιουλίου του 2015 να  νομοθετεί καθ' υπαγόρευση της εκτελεστικής εξουσίας και μάλιστα της Συνόδου των ηγετών της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης. Από τις 13 Ιουνίου του 2015 αμφισβητείται η δημοκρατία στη χώρα μας, αμφισβητείται το αυτεξούσιο του Κοινοβουλίου, αμφισβητείται η ελευθερία συνείδησης και έκφρασης των βουλευτών, αμφισβητείται η δυνατότητά τους να συζητήσουν τα νομοσχέδια τα οποία καλούνται να ψηφίσουν.
Έχουν τεθεί από τις 13 Ιουνίου δύο ασφυκτικές προθεσμίες, 15 Ιουλίου και 22 Ιουνίου, στις οποίες καλείται το Κοινοβούλιο να νομοθετήσει, στην πραγματικότητα χωρίς οι βουλευτές να μπορούν ούτε να συζητήσουν ούτε να μελετήσουν ούτε να ανταλλάξουν απόψεις. 
Και υποχρεώνεται μια κυβέρνηση, η οποία ξεκάθαρα έχει δηλώσει ότι δεν συμφωνεί και αντιστρατεύεται αυτό το πρόγραμμα, υποχρεώνεται να το φέρνει προς νομοθέτηση υπό την απειλή βίαιου θανάτου της κοινωνίας, υπό την απειλή υποβολής σε καθεστώς άτακτης χρεοκοπίας.
Όλα αυτά συμβαίνουν με εργαλείο το δημόσιο χρέος. Όλα αυτά συμβαίνουν με όργανο εκτέλεσης τη συμμετοχή της Ελλάδας στη Νομισματική Ένωση και στο ευρώ.
Είναι σημαντικό σε τέτοιες στιγμές να μιλούμε με ειλικρίνεια και είναι επίσης σημαντικό σε τέτοιες στιγμές να επιδεικνύεται εγρήγορση απ’ όλους εκείνους τους παράγοντες που μπορούν να συνδράμουν προκειμένου να αποτραπεί μια χειρότερη ακόμα πληγή για τη Δημοκρατία.
Το δημόσιο χρέος έχει καταγραφεί από την Ειδική Επιτροπή της Βουλής, την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, ότι είναι παράνομο, μη νόμιμο, απεχθές, επονείδιστο και μη βιώσιμο. Στο ίδιο συμπέρασμα μη βιωσιμότητας άγονται ακόμη και εκπρόσωποι της Τρόικας, των λεγομένων θεσμών και το ίδιο συμπέρασμα διατυπώνεται στις τελευταίες εκθέσεις του ΔΝΤ. 
Η έλλειψη βιωσιμότητας του χρέους σημαίνει στην πραγματικότητα ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει να αποπληρώνει αυτό το χρέος, χωρίς να θέσει σε σοβαρή διακύβευση τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας και ιδίως τα κοινωνικά και οικονομικά δικαιώματα. Αυτό το συμπέρασμα έχει διατρανώσει ο ΟΗΕ μέσω των ειδικών ανεξαρτήτων εμπειρογνωμόνων του για θέματα χρέους και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τόσο με την Έκθεση του ειδικού ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα του ΟΗΕ για θέματα χρέους και ανθρωπίνων δικαιωμάτων του έτους 2013, η οποία καταγράφει συγκεκριμένες παραβιάσεις των κοινωνικών και οικονομικών δικαιωμάτων μέσα από τα Μνημόνια και το καθεστώς επιτήρησης, ουσιαστικά επικυριαρχίας, όσο και από τις πολύ πρόσφατες δηλώσεις και δημόσιες παρεμβάσεις του σημερινού ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα του ΟΗΕ για το χρέος και τα ανθρώπινα δικαιώματα, κ. Χουάν Κάρλο Μποχοσλάφσκι.  Η κραυγή αγωνίας όλων αυτών των Οργανισμών και αρμοδίων αρχών σε σχέση με την παραβίαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Δημοκρατικής Λειτουργίας μέσα από το καθεστώς των Μνημονίων είναι ενδεικτική και δηλωτική της κατάστασης ανάγκης στην οποία βρίσκεται η χώρα, κατάσταση ανάγκης η οποία πρέπει να οδηγήσει σε μια συστηματική προστασία του πληθυσμού και άμυνα του Ελληνισμού και του ελληνικού κράτους . 
Θέλω, λοιπόν, να σας πω ότι λόγω των ιδιοτήτων σας αλλά και λόγω του αντικειμένου της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, λόγω της συγκυρίας, αλλά και λόγω των προηγούμενων ψηφισμάτων και διακηρύξεων που έχει υιοθετήσει η Γενική σας Συνέλευση, είναι γραφτό να είστε οι καλύτεροι πρέσβεις των δικαίων αιτημάτων του Ελληνισμού σε αυτή την πολύ-πολύ κρίσιμη συγκυρία. 
Αυτό το οποίο διακυβεύεται είναι οι πανανθρώπινες, οι οικουμενικές αξίες,  για τις οποίες έχει παλέψει ο Ελληνισμός, αλλά και συνολικά ο δημοκρατικός κόσμος σε παγκόσμιο επίπεδο. 
Εκείνο το οποίο τίθεται σε διακύβευση είναι η αρχή της αλληλεγγύης των λαών και των κοινωνιών. Εκείνο που κυρίως τίθεται σε διακύβευση είναι η προοπτική και το μέλλον των νέων και των επόμενων γενεών, γιατί όπως θα έχετε διαπιστώσει αυξάνονται τα κύματα μετανάστευσης, αυξάνεται η Διασπορά.  Ολοένα και περισσότεροι νέοι άνθρωποι, τα πιο πολύτιμα μέλη της κοινότητάς μας, αναγκάζονται να μεταναστεύσουν, μην μπορώντας να βρουν προοπτική, μην μπορώντας να χαράξουν το μέλλον τους στην πατρίδα τους. Και την ίδια στιγμή οι Ελληνίδες και οι Έλληνες συκοφαντούνται ως οι δήθεν μπαταχτζήδες, ακαμάτηδες, κακοπληρωτές, και έτσι τροφοδοτείται ένας νέου τύπου ρατσισμός, και αυτός όπως όλοι οι ρατσισμοί βασισμένος σε ψέματα  και μαύρη προπαγάνδα.
Θέλω να σας πω ότι εκτός από τη δουλειά που έκανε η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους στη Βουλή την τελευταία περίοδο, μια Επιτροπή που συστήθηκε από επιστήμονες, ειδικούς, νομικούς, οικονομολόγους, συνταγματολόγους, αλλά και από ενεργά μέλη της κοινωνίας, υπήρξε και υπάρχει ακόμη, είναι εν εξελίξει οι εργασίες της, μια Ειδική Επιτροπή της Βουλής για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών.
Πρόκειται για μια Επιτροπή που έχει ως αντικείμενο να στοιχειοθετήσει  τα επιχειρήματα για την αποζημίωση της χώρας μας σε σχέση με όσα της οφείλονται από το γερμανικό κράτος από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, από τις θηριωδίες της ναζιστικής Κατοχής.
Αυτή η Επιτροπή ήδη εξετάζει τα πορίσματα στα οποία έχουν καταλήξει οι ειδικοί που όρισε το Υπουργείο Οικονομικών, ήδη από την προηγούμενη περίοδο, πορίσματα τα οποία αποτιμούν το χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα, με τους μετριοπαθέστερους υπολογισμούς, σε ένα ποσό το οποίο κυμαίνεται μεταξύ των 278  και των 340 δισεκατομμυρίων ευρώ, ποσό το οποίο υπερβαίνει το φερόμενο ως ελληνικό δημόσιο χρέος.
Την ώρα που η Ελλάδα και ο Ελληνισμός στενάζουν υπό το άχθος ενός απεχθούς και παράνομου χρέους που έχει συναφθεί με αντισυνταγματικούς τρόπους, την ίδια ώρα αποδεικνύεται ότι το επισπεύδον κράτος, εκείνο που πιο πολύ επιμένει στην εξουθένωση του ελληνικού πληθυσμού, είναι το ίδιο που αρνείται να πληρώσει οφειλές οι οποίες συνδέονται με διεθνή εγκλήματα.
Αυτά είναι διαπιστώσεις και συμπεράσματα που προφανώς δεν διατυπώνω ούτε πρώτη, ούτε μόνη εγώ ως Πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής. Είναι διαπιστώσεις και συμπεράσματα τα οποία υπογραμμίζονται και επισημαίνονται από επιφανέστατους οικονομολόγους, με τον Τομά Πικετί να υπογραμμίζει πολύ συγκεκριμένα αυτή τη φοβερή αντίφαση, σε αυτή την τόσο κρίσιμη συγκυρία.
Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι, αν δεχθούμε ότι το χρέος, παρά τα πορίσματα όλων των ειδικών, παρά τα συμπεράσματα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου χρέους, παρά τις επισημάνσεις των Διεθνών Οργανισμών, των αρμοδίων οργανισμών και φορέων, είναι υπαρκτό και νόμιμο, πρέπει να αποδεχθούμε ότι κάθε μωρό που γεννιέται στην Ελλάδα χρωστάει 32.500 χιλιάδες ευρώ. Αυτό δεν μπορεί να είναι μια δίκαιη λύση, αυτό δεν μπορεί να είναι μια προοπτική για τις επόμενες γενιές αλλά και για τον πολιτισμένο κόσμο.
Σας καλώ, λοιπόν, σε αυτή σας τη Συνέλευση, σε αυτές τις εργασίες, ν’ ασχοληθείτε με αυτή την ακραία αδικία και με αυτό το πλήγμα στη Δημοκρατία που συντελείται στις μέρες μας και φεύγοντας από δω να αναλάβετε πρωτοβουλίες προκειμένου να αποτραπεί η ολοκλήρωση αυτού του ειδεχθούς σχεδίου που θέλει τους λαούς και τις κοινωνίες υποταγμένες σε σχέδια που δεν υπηρετούν την ευημερία του αλλά υπηρετούν οικονομικά, τραπεζικά,  χρηματοοικονομικά και άλλα συμφέροντα. 
Σας ευχαριστώ πολύ.»