Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Επίσκεψη εξαμελούς αντιπροσωπείας από το Δήμο Furth της Γερμανίας στο Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης ενημερώνει ότι στα πλαίσια της αδελφοποίησης μεταξύ των πόλεων του Ξυλοκάστρου και Furth της Βαυαρίας στη Γερμανία, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επίσκεψη στην πόλη μας, εξαμελούς αντιπροσωπείας από το Δήμο Furth, με επικεφαλής το Δήμαρχο κ. Thomas Jung  και μέλη Δημοτικούς Συμβούλους και στελέχη του Δήμου.
Η  επίσκεψη αφορούσε, αφενός τη γνωριμία με τη νέα δημοτική αρχή και αφετέρου την εμβάθυνση των σχέσεων των δύο πόλεων και την αναζήτηση ειδικότερων συνεργασιών μεταξύ τους για την προαγωγή οικονομικών, πολιτιστικών, μορφωτικών ή κοινωνικών σχέσεων.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις εργασίας, αλλά και περιηγήσεις-ξεναγήσεις της αποστολής για τη διαμόρφωση πληρέστερης εικόνας για το προφίλ και τις αναπτυξιακές δυνατότητες του Δήμου, καθώς και την ανάδειξη πεδίων μελλοντικής συνεργασίας των δύο Δήμων.

Η αποστολή αναχώρησε σήμερα αφού επισκέφθηκε το Δημαρχείο και ξεναγήθηκε στην πόλη, ευχαριστώντας θερμά το Δήμαρχο και όλους τους συντελεστές του Δήμου, για την άριστη φιλοξενία, τις πολύτιμες εμπειρίες και γνώσεις που απεκόμισε για την περιοχή και διαβεβαιώνοντας για τη σημαντική συμβολή της επίσκεψής της, στην εμβάθυνση των σχέσεων και την προοπτική ενδυνάμωσης της συνεργασίας με νέες δράσεις που από κοινού θα σχεδιαστούν.