Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΝΟΤΗ ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ 418 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ



http://www.businessenergy.gr/sites/default/files/articlenewsphotos/ermionida1-thumb-large.jpgΟ Υπεύθυνος του Τομέα Ναυτιλίας και Αιγαίου της Νέας Δημοκρατίας κ. Νότης Μηταράκης, σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ που εγκρίνει την επένδυση 418 εκατ. ευρώ στην Ερμιονίδα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η Απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία ανάβει το πράσινο φως για την υλοποίηση μιας πολύ μεγάλης επένδυσης (418 εκατ. Ευρώ) στην Ερμιονίδα προκαλεί ιδιαίτερη ικανοποίηση καθώς η χώρα έχει ανάγκη τις μεγάλες στρατηγικές επενδύσεις, που θα αποφέρουν χειροπιαστά αποτελέσματα στην εθνική οικονομία, την απασχόληση και την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος.
Ταυτόχρονα αποδεικνύει ότι οι δύο μεγάλες θεσμικές μεταρρυθμίσεις που έγιναν από την προηγούμενη κυβέρνηση (ν. 4146/2013) με τη σύσταση και λειτουργία της Κεντρικής Αδειοδοτικής Αρχής και τη δημιουργία του θεσμού των ΕΣΧΑΣΕ (Ειδικά Σχέδια Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων), συμβάλλουν καθοριστικά στη βελτίωση του  επενδυτικού περιβάλλοντος. Έχουμε πλέον τις πρώτες χειροπιαστές αποδείξεις ότι το ισχύον θεσμικό πλαίσιο είναι αποδοτικό και μπορεί να αντιμετωπίσει τα γραφειοκρατικά εμπόδια και τις αγκυλώσεις που επί δεκαετίες εμπόδιζαν την υλοποίηση μεγάλων επενδυτικών σχεδίων.
Ζητούμενο τώρα είναι να τελειώσει η σημερινή αβεβαιότητα σχετικά με την χρηματοδότηση της χώρας και η κυβέρνηση να στρέψει το ενδιαφέρον της στην πραγματική οικονομία, την προσέλκυση δηλαδή νέων ιδιωτικών επενδύσεων. Η Ελλάδα έχει όλα τα εχέγγυα για να φιλοξενήσει μεγάλα έργα και επιχειρηματικά σχέδια στρατηγικού χαρακτήρα. Και αυτό οφείλει να το πιστέψει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ