Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Πάτρα: “Μαντρί” το ρήγμα της Αγίας Τριάδας!

Πάτρα: “Μαντρί” το ρήγμα της Αγίας Τριάδας!Τραγελαφικές καταστάσεις εκτυλίσσονται καθημερινά πλέον εδώ και αρκετά χρόνια στην περιοχή της Αγίας Τριάδας στην Πάτρα και συγκεκριμένα στο σημείο από όπου διέρχεται το ρήγμα της Αγίας Τριάδας.

Σε έκταση 2 περίπου στρεμμάτων στην οποία πριν από λίγα χρόνια υπήρχαν σπίτια, τα οποία όμως εκκενώθηκαν και στη συνέχεια κατεδαφίστηκαν καθώς ήταν πάνω στο ρήγμα της Αγίας Τριάδας επικρατεί η απόλυτη αυθαιρεσία.

Η περιοχή επίσημα προορίζεται για τη δημιουργία χώρου πρασίνου από το Δήμο της Πάτρας, αλλά κάτοικοι των οποίων τα σπίτια συνορεύουν η βρίσκονται σε μικρή απόσταση από την έκταση είχαν άλλη… άποψη, καθώς την μετέτρεψαν σε ορνιθοτροφείο, εκτροφείο κουνελιών και σε καλλιεργήσιμη γη.

Σε άλλη περίπτωση, κάποιοι φρόντισαν να επεκτείνουν τα όρια της ιδιοκτησίας τους προς την έκταση που υπάρχει το ρήγμα, μεγαλώνοντας μπαλκόνια και αυλές, ενώ έχουν δημιουργήσει ακόμα και μπάρμπεκιου!

Το μέγεθος της αυθαιρεσίας αλλά και το αίσθημα της ατιμωρησίας είναι τέτοια, ώστε όταν μετά από καταγγελίες πριν από λίγα εικοσιτετράωρα εμφανίστηκαν συνεργεία του Δήμου προκειμένου να γκρεμίσουν τα κοτέτσια και τα κουνελοτροφεία, αλλά και κάθε λογής παραπήγματα βρέθηκαν αντιμέτωπα με τους καταπατητές, οι οποίοι απειλούσαν πως εάν τολμήσουν να τους κατεδαφίσουν τις κατασκευές θα αυτοκτονήσουν.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση και παρά το γεγονός ότι στο σημείο βρέθηκε και η αστυνομία, η αυθαιρεσία …δικαιώθηκε και μάλιστα κάποιοι την επόμενη ημέρα προχώρησαν σε επέκταση των …πτηνοτροφικών τους εγκαταστάσεων.

Το ρήγμα της Αγίας Τριάδας είναι ενεργό και μάλιστα το 1989 είχε δραστηριοποιηθεί προκαλώντας σεισμό 4,8 της κλίμακας Ρίχτερ με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε σπίτια που είναι κοντά στην περιοχή όπου εκτείνεται. Όμως από τότε μέχρι σήμερα το ρήγμα εξακολουθεί να... κινείται ανεπαίσθητα.

Πηγή: patrastimes.gr