Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Οι Αχαιοί από τον… Ισθμό, πήραν τους πρώτους βαθμούς στα play offs, 4 - 3 τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Σε ουδέτερη έδρα θα αγωνιστούν ουσιαστικά οι παίκτες της Παναχαϊκής
 Τους πρώτους βαθμούς στα play offsτης Football League, κατέκτησε η Παναχαϊκή, στην Κόρινθο όπου επικράτησε με 4 - 3 επί του Απόλλωνα Σμύρνης, στα πλαίσια της 5η αγωνιστικής
Οι φιλοξενούμενοι, άνοιξαν το σκορ στο 42’ με γκολ του Ανγκούλο, για να έρθει η άμεση ανατροπή από τους γηπεδούχους στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους. Στο 49΄ ο Τρίγκας ισοφάρισε για να γίνει το 2-1 από τον Κοντοχρήστο στο 52’.
Στο 60’ ο Χοτζάλι έκανε το 3-1 για την Παναχαϊκή, η οποία έμεινε με παίκτη λιγότερο στο 68’ όταν αποβλήθηκε ο Λυμπέρης. Κάτι που δεν την πτόησε καθώς στο 74’ ο Μαρουκάκης ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-1.
Το μόνο που κατάφερε ο Απόλλωνας, ήταν να μειώσει με τα γκολ του Ανγκούλο (75’, 90’) που έκανε το χατ-τρικ.  
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Δήμιζας, Χούσα (46’ Μασούρας), Κοντοχρήστος, Κάργας, Άλμπι, Τρίγκας, Αναστασόπουλος, Στεργίδης, Χουτζάλι (77’ Χαρτσιάς), Μπουντόπουλος (73’ Γκαντιάνγκα), Μαρουκάκης
ΑΠΟΛΛΩΝ: Ταϊρης, Βασιλαντωνόπουλος, Γκόλιας, Κύργιας, Κοτσώνης, Λαγός, Βάντερσον, Ανγκούλο, Άρσιτς (64’ Φαρινόλα), Σουάνης (54’ Τζιώρας), Ψιάνος (66’ Καραδέμητρος)

 Μία νίκη μακριά από την άνοδό της στην Superleague βρίσκεται η ΑΕΚ ύστερα από τη νίκη της με 1-0 απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου στο ΟΑΚΑ, χωρίς να δείξει ξανά καλό πρόσωπο, με τους οπαδούς της να εκφράζουν κατά διαστήματα τη δυσφορία τους για το θέαμα στο γήπεδο.
Στο πρώτο μέρος, η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο, ωστόσο δεν κατάφερε να δημιουργήσει ευκαιρίες. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός Βόλου έφτασε μία ανάσα από το γκολ όταν ο Διαμαντόπουλος από κοντά έστειλε την μπάλα άουτ.
Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους, η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα μπήκε αποφασισμένη και έφτασε στο γκολ στο 49’. Τότε, ο Αραβίδης από κοντά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι για να πάρει το… ριμπάουντ ο Γροντής και να σημειώσει το πρώτο του επαγγελματικό τέρμα για να γίνει και το 1-0 που ήταν το αποτέλεσμα του αγώνα. 
ΑΕΚ: Βούρας, Μπακάκης (57’ Γεωργέας), Κολοβέτσιος, Σαρρής, Σοϊλέδης, Γιόχανσον, Φαγιέ (78’ Ντακόλ), Πλατέλλας, Γροντής (65’ Ανάκογλου), Μπαρμπόσα, Αραβίδης.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Ρίζος, Ζέρης, Μπουτζίκος, Γιαλούσης, Μπάρμπας, Ρόκας (46’ Τριανταφυλλάκος), Κυζιρίδης, Μπιτάνγκ, Σκοπελίτης (69’ Μπαλντομπαλίεφ), Θέος, Διαμαντόπουλος
Νίκη… ανόδου πέτυχε ο Ηρακλής, που επικράτησε 1-0 της Λάρισας στο Καυτανζόγλειο.
Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, αλλά χωρίς πολλές φάσεις στο πρώτο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά οι «βυσσινί» απειλούσαν με αντεπιθέσεις. Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος, με τον Ηρακλή να πιέζει για το γκολ. Τελικά στο 74’ ο Λουκίνας με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Στα τελευταία λεπτά η Λάρισα δεν μπόρεσε να αντιδράσει, με τους γηπεδούχους να προφυλάσσουν αυτό το 1-0, που διατηρήθηκε ως το φινάλε.
ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Βαλεριάνος, Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης, Ιντζόγλου, Πουρτουλίδης, Ρομάνο (71’ Τσιλιανίδης), Κάσσος (58’ Κυριακίδης), Πασάς (89’ Καρασαλίδης), Λουκίνας
ΛΑΡΙΣΑ (Σούλης Παπαδόπουλος): Αποστολίδης, Καρανίκας, Δεληζήσης, Μελισσάς, Κοντοδήμος, Μπανούσης, Νεμπεγλέρας (82’ Γιάντσης), Πινδώνης Σερζίνιο, Μπόγιοβιτς, Ν Γκεσάν (42’ Πίντο)

 
Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής των play offs:
ΑΕΚ - Ολυμπιακός Βόλου 1 - 0
Ηρακλής - Λάρισα 1 - 0
Παναχαϊκή  - Απόλλων Σμύρνης 4 - 3