Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Ο Παο "άλωσε" την Τρίπολη

O Παναθηναϊκός συνέτριψε τον Αστέρα και πήρε «κεφάλι» στα πλέι οφ
Απογευματινό περίπατο στην Τρίπολη έκανε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος "άλωσε" με 4 - 0 τον Αστέρα,  μέσα  στη Τρίπολη, στην πρεμιέρα  των πλέι οφ της Superleague.

Η έδρα του Αστέρα είχε μείνει «απόρθητη» ακριβώς έναν χρόνο. Η τελευταία – μέχρι σήμερα – εντός έδρας ήττα του Αστέρα σε αγώνα πρωταθλήματος εντοπιζόταν στις 7 Μαΐου του 2014, όταν και πάλι ο Παναθηναϊκός είχε επιβληθεί για τα περυσινά πλέι οφ με 3-1 των Αρκάδων.

Ακολούθησαν 18 ματς με απολογισμό 14 νίκες και τέσσερις ισοπαλίες για τους «κυανοκίτρινους» μέχρι το σημερινό νικηφόρο πέρασμα των «πράσινων».
Ο Παναθηναϊκός με  αυτό διπλό έφτασε τους πέντε βαθμούς στην ειδική βαθμολογία των πλέι οφ, αφήνοντας τον Αστέρα στον έναν πόντο (τρεις έχει ο ΠΑΟΚ και έναν ο Ατρόμητος, που έμειναν στο 1 - 1 στο Περιστέρι).
Μακράν την χειρότερη εμφάνιση μπροστά στους οπαδούς του από την έναρξη της περιόδου έκανε η ομάδα του Στάικου Βεργέτη και το «πλήρωσε» με βαριά ήττα, χάνοντας σημαντικό έδαφος για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του μίνι πρωταθλήματος.
Το σκορ του πρώτου μέρους στο «Θόδωρος Κολοκοτρώνης» δεν είχε καμία απολύτως σχέση με την εικόνα των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο.
Ο Παναθηναϊκός ήταν απλά πιο ουσιαστικός από τον Αστέρα Τρίπολης, που μπήκε δυνατά στο ματς, έχασε μία κλασική ευκαιρία με τον Φερνάντες στο 21΄ και σε γενικές γραμμές ήταν η ομάδα που είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού στο μεγαλύτερο μέρος του.
Η ομάδα του Αναστασίου βρήκε την ευκαιρία στο 26΄ σε μία ανύποπτη φάση να προηγηθεί με το χαμηλό γυριστό του Σίλντενφελντ, μετά τη σέντρα του Νάνο και στο 43΄, πάλι χωρίς να πιέζει, ο Κλωναρίδης έπιασε στον... ύπνο την άμυνα των γηπεδούχων, «σέρβιρε» έτοιμο γκολ στον Καρέλη, ο οποίος αφού πέρασε και τον Θεοδωρόπουλο «έγραψε» το 2-0.
Το παιχνίδι τελείωσε στο 55΄. Από τη νέα συνεργασία Κλωναρίδη και Καρέλη, ο δεύτερος πλάσαρε τον Θεοδωρόπουλο και παρά την προσπάθεια του γκολκίπερ του Αστέρα η μπάλα πέρασε τη γραμμή κι έτσι έγινε το 3-0.
Οι γηπεδούχοι απείλησαν δύο φορές με τον Γιαννιώτα (57΄,79΄), αλλά ο Στιλ με δύο υπέροχες επεμβάσεις κράτησε ανέπαφη την εστία του. Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε ο Μπεργκ, δύο λεπτά μετά την είσοδό του στο γήπεδο, με υπέροχο πλασέ μετά από ασίστ του Μαυρία.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στ.Βεργέτης):
Θεοδωρόπουλος, Λούι, Αλόκο, Γκοϊάν, Τσοκάνης, Φερνάντες (46΄ Γιαννιώτας), Ιγκλέσιας, Ρόλε, Μάσα (78΄ Μουνάφο), Πάρα (60΄ Μπαντιμπανγκά), Μπαράλες
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γ.Αναστασίου):
Στιλ, Μπούρμπος, Νάνο, Σίλντεφελντ, Ταυλαρίδης, Κουτρουμπής (80΄ Μπεργκ), Ζέκα, Λαγός, Καρέλης, Νίνης (74΄ Πράνιτς), Κλωναρίδης (66΄ Μαυρίας)