Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Ποσειδών Λουτρακίου το μοντέλο της επιτυχίας

Ποσειδών Λουτρακίου το μοντέλο της επιτυχίας

Πως η ομάδα χάντμπολ κατάφερε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να κερδίσει την έξοδο στην Ευρώπη και να διεκδικεί τη 3η θέση στο πρωτάθλημα από την ΑΕΚ!

Κείμενο: Άγγελος Μενδρινός

Μέχρι τώρα στα... συνώνυμα του Λουτρακίου θα μπορούσε να βρει κανείς τις λέξεις: Λουτρόπολη, Καζίνο, Αναψυχή.
Υπάρχουν και κάποιοι άνθρωποι που παλεύουν για ένα ακόμη συνώνυμο: Χάντμπολ ή Ποσειδώνας.

Στην εποχή των καταρρεύσεων υπάρχει και κάτι που προοδεύει. Η ομάδα χάντμπολ του Ποσειδώνα Λουτρακίου που για δεύτερη στη σειρά χρονιά εξασφάλισε την έξοδό της στην Ευρώπη και διεκδικεί με αξιώσεις την 3η θέση στο πρωτάθλημα της Α1!
Είναι χαρακτηριστικό ότι έφθασε μια ανάσα από τον τελικό. Αποκλείστηκε από τον Διομήδη Άργους στα ημιτελικά χάνοντας μόλις με τρία γκολ στο Άργος και στην παράταση - μετά αγώνα θρίλερ - στο Λουτράκι.


Την Κυριακή 24 του μήνα αρχίζει τη σειρά των αγώνων της για τη 3η θέση με αντίπαλο την ΑΕΚ. Πρώτο ματς στο Καματερό (ώρα 16.00), δεύτερο την Τετάρτη 27 του μήνα στο Λουτράκι κι αν χρειαστεί τρίτος αγώνας πάλι στην έδρα της ΑΕΚ. Η μάχη κρίνεται στις δύο νίκες.
Πως προέκυψε ο Ποσειδώνας; Πως μια παρέα φίλων κατάφερε να πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα;
Η λειτουργία της είναι μια απόδειξη ότι ακόμα και στην Ελλάδα της κρίσης μπορούν, εάν υπάρχει πάθος, κάποιοι να πάνε μπροστά.

Πριν τέσσερα χρόνια ο Ποσειδώνας ήταν στην Α2 κατηγορία. Ανέβηκε αήττητος στην Α1 και μετά από μια συμπαθητική πρώτη παρουσία πάτησε γκάζι. Πρόπερσι πήρε προπονητή το Νίκο Γραμματικό, εμβληματική φυσιογνωμία του αθλήματος, που... ανακάτεψε τη τράπουλα και αξιοποίησε το έμψυχο δυναμικό της ομάδας. Πέρσι ο Ποσειδώνας γνώρισε τη χαρά της Ευρώπης, κατέλαβε τη 4η θέση στο πρωτάθλημα κι εφέτος βάζει τον πήχη λίγο ψηλότερα.
Ο Παναγιώτης Μπεκιάρης είναι ο άνθρωπος που... τρέχει την ομάδα. Και σστήριγμά της. Σε όλα. Παλιός αθλητής και ο ίδιος αφιερώνει χρόνο και χρήμα γιαυτήν. Μαζί του ο έφορος τμήματος Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, ο team manager Δημήτρης Παππάς, ο Λάζαρος Τυφτικίδης (και) βοηθός προπονητή.

Ο κόσμος του Λουτρακίου στηρίζει την ομάδα. Όχι μόνο πηγαίνοντας στο γήπεδο. Καταστηματάρχες της περιοχής έχουν αναλάβει τη σίτιση των αθλητών που μένουν στο Λουτράκι. Άλλες τοπικές επιχειρήσεις στηρίζουν όσο μπορούν την ομάδα. Κι όλα αυτά μέσα στη κρίση που πλήττει ειδικά τη περιοχή που βλέπει το ένα εργοστάσιο μετά το άλλο να κλείνουν και την ανεργία να ανεβαίνει με... τρελλούς ρυθμούς.
Ποιοι όμως πέτυχαν και συντηρούν τα τελευταία χρόνια το... θαύμα της ομάδας. Είναι οι παίκτες που αποτελούν ένα κράμα παλιών και νέων. Τερματοφύλακες είναι οι Γιώργος Μπάρμπας (32χρ.), Κώστας Βλαχογιώργος (26), Γώργος Μανιουδάκης (23). Αστέρι της είναι ο Γιώργος Πέρρος (35χρ), πλέι μέικερ και πρώτος σκόρερ δύο συνεχόμενα χρόνια στην Α1. Εφέτος έχασε τον τίτλο για ένα γκολ από τον φίλο του Χριστόφορο Μπακαούκα της ΑΕΚ.
Ξεχωριστή ιστορία στην ομάδα είναι ο Πέτρος Παπαδόπουλος. Στα 39 του χρόνια τη βοηθά πάντα. Είναι η «ζωντανή ιστορία» της. Ο άνθρωπος που πέρασε μαζί της τα δύσκολα, αλλά και τα... ένδοξα χρόνια. Βετεράνος, όχι σε ηλικία, αλλά σε χρόνια στην ομάδα είναι ο Μπάμπης Βαμβακάς (31,πίβοτ), ο Αλέξανδρος Ρουμελιώτης (29, αρ.εξτρέμ), Λουτρακιώτης είναι ο Κώστας Βασιλειάδης (24, αρ.εξτρέμ).
Πρόπερσι αποκτήθηκε από τη ΧΑΝΘ ο Γιώργος Μελετάκος (22, δεξιός εξτρέμ). Η ομάδα στηρίζεται ακόμα στους Γιάννη Μάριο Δημητρόπουλο (32, αρ,εξτρέμ), Σπύρο Χερουβείμ (20, αρ.ίντερ), Νέναντ Τρουμπέτας (27,δεξιός ίντερ),  Ίλια Βούκοβιτς,  Μάρκο Οικονόμου (24, πίβοτ), Βασίλη Τοκατζόγλου (20, δ.εξτρέμ).
Δίπλα τους το... νέο αίμα οι Ιάσονας Παλαιολόγος (18, αρ.εξτρέμ), Αλέξανδρος Γαβριηλίδης (17, αρ.εξτρέμ) και Οδυσσέας Καμζόλας (16, πλέι μέικερ).
Για όλους αυτούς, να βρίσκονται σε καλή κατάσταση φροντίζει ο γιατρός της ομάδας Μιχάλης Παπαθεοδώρου και ο φυσιοθεραπευτής Σπύρος Ξένος.
Υπάρχει μυστικό επιτυχίας; Η συνέπεια. Ο Ποσειδώνας ποτέ δεν αύξησε εντυπωσιακά το μπάτζετ του όπως συνηθίζεται στο χώρο. Ποτέ δεν δημιούργησε χρέη. Οι κινήσει μπορούν να θεωρηθούν συντηρητικές. Εξασφαλίζει τα απαραίτητα πριν κάνει το επόμενο βήμα. Οι άνθρωποι της περιοχής από τον Δήμαρχο Γιώργο Γκιώνη μέχρι τον τελευταίο φίλαθλο βοηθούν όσο μπορούν. Είτε αγοράζοντας κάρτες διαρκείας στην αρχή της χρονιάς, είτε δίνοντας διαφήμιση στην ομάδα.
Σε μια περιοχή που έχει χτυπηθεί όσο λίγες από τη κρίση ο Ποσειδώνας είναι η ελπίδα για την επόμενη μέρα που μπορεί να είναι καλύτερη. Ίσως να είναι και μια πρόταση για όλους μας. Όχι απαραίτητα μόνο για τον αθλητισμό...
• Στη κεντρική φωτογραφία selfies από τους πανηγυρισμούς για την έξοδο στην Ευρώπη.

dailygoal.gr