Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Αλαλούμ στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου με αφορμή τα προβλήματα των φοιτητών! (video)

Χαμός στο περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου! Κραυγές και... διακοπή της συνεδρίασης - ΒΙΝΤΕΟ

Επεισοδιακή αποδείχθηκε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Τρίπολη την Τετάρτη 29 Απριλίου, στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, όταν, ενώ ολοκληρώθηκε η συζήτηση ερώτησης της Λαϊκής Συσπείρωσης για το ζήτημα της σίτισης και στέγασης των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για το οποίο ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης επεσήμανε ότι το Πανεπιστήμιο έχει την αυτονομία να ρυθμίζει αυτά τα ζητήματα, τα οποία δεν είναι αρμοδιότητα και ευθύνη της Περιφέρειας, και ενώ και το συμβούλιο άρχισε να συζητά για τα ταμειακά διαθέσιμα, , οι φοιτητές, οι οποίοι προηγουμένως είχαν ήδη μιλήσει ιδιαιτέρως με τον κ. Τατούλη ο οποίος τους είχε ζητήσει να ετοιμάσουν ένα έγγραφο με το αίτημά τους και να το παραδώσουν στην Περιφέρεια, μπήκαν στην αίθουσα διακόπτοντας τη συζήτηση και επέμειναν να μιλήσουν για το αίτημά τους.
 Οι φοιτητές είπαν πως είναι από τη σχολή Θεατρικών Σπουδών που εδρεύει στο Ναύπλιο κι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα σίτισης και στέγασης. Οι περίπου δέκα φοιτητές ήταν μάλλον αγανακτισμένοι και οι δύο από αυτούς φώναζαν ότι δεν έχουν στέγη. Εν ολίγοις, διεκόπη η συζήτηση, μάλιστα μια φοιτήτρια επέμεινε φωνασκώντας να μιλήσει στον κ. Τατούλη.
  Τότε, ο  περιφερειάρχης επανέλαβε αυτά που είχε πει και νωρίτερα κατά τη συζήτηση της ερώτησης της Λαϊκής Συσπείρωσης, ότι τα θέματα αυτά είναι θέματα του πανεπιστημίου και της κυβέρνησης και δεν έχει αρμοδιότητα η Περιφέρεια, ενώ είπε ότι ο κ. Γόντικας κατευθύνει τα παιδιά και ότι τα βάζει στο παιχνίδι του», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Τότε οι τόνοι ανέβηκαν, επικράτησε στην αίθουσα το αδιαχώρητο, με την αντιπολίτευση να στέκεται όρθια, ενώ η αντιπεριφερειάρχης κυρία Ντίνα Νικολάκου και ο κ. Στεφανόπουλος τοποθετούντο με φωνές. Ο κ. Τατούλης σε κάποια στιγμή ξέσπασε:
Ντροπή σου, Γόντικα
Τότε, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου διαπίστωσε ότι η κατάσταση είχε παρεκτραπεί και  διέκοψε την συνεδρίαση για ένα τέταρτο της ώρας, ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Όταν οι φοιτητές έφυγαν από το κτίριο ξεκίνησε εκ νέου η συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο.


Πηγές: kalimera-arkadia - arcadiaportal.gr
Φωτογραφία και βίντεο: kalimera-arkadia