Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Πέθανε ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Χρήστος Νικολάου

Πέθανε ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Χρήστος Νικολάου
  Στο πένθος βυθίστηκε η πανεπιστημιακή κοινότητα του νησιού μετά τον θάνατο του πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης Χρήστου Νικολάου.

Ο 61χρονος καθηγητής ο οποίος εισήχθη εσπευσμένα χθες το βράδυ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου με διαχωριστικό ανεύρυσμα αορτής, άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα τα ξημερώματα μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε.

Ο Χρήστος Νικολάου είχε γεννηθεί στην Αθήνα όπου έκανε και τις σπουδές του. Το 1982 πήρε το Διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο Harvard στις ΗΠΑ και ακολούθως εργάσθηκε ως ερευνητής στo Ερευνητικό Κέντρο Watson της IBM στις ΗΠΑ και στη συνέχεια ήρθε στην Κρήτη όπου δίδασκε επί χρόνια στο Πανεπιστήμιο του νησιού στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών.

Από το 2000 έως το 2004 διατέλεσε πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης ενώ είχε επίσης εκλεγεί και παλαιοτέρα αντιπρύτανης του ίδιου Πανεπιστήμιου.

Σε δήλωσή του για τον θάνατο του Χρήστου Νικολάου ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Ευριπίδης Στεφάνου αναφέρει: "Με συντριβή αναγγέλλω στην πανεπιστημιακή κοινότητα, τον αναπάντεχο θάνατο του αγαπημένου συναδέλφου και ακριβού φίλου Χρήστου Νικολάου, πρώην πρύτανη του Ιδρύματος. Οι σκέψεις μας στις πολυαγαπημένες του Βασιλική και Λουκία".