Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Βόμβα από το ΣτΕ: Αντισυνταγματικές οι μειώσεις στις συντάξεις


Βόμβα από το ΣτΕ: Αντισυνταγματικές οι μειώσεις στις συντάξειςΤην είδηση "έδωσε" ο Αλέξης Μητρόπουλος τονίζοντας ότι ήδη οι όποιες μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, αλλά και η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στα Ταμεία έχουν κριθεί αντισυνταγματικές και πως αμέσως με την κοινοποίηση της απόφασης στον υπουργό η απόφαση του ΣτΕ θα πρέπει να εφαρμοστεί.

Αλλάζουν άρδην τα δεδομένα για περίπου 3 εκατομμύρια ασφαλισμένους με βάση τα όσα είπε ο κ. Μητρόπουλος μιλώντας στον ΑΝΤ1.
Το ΣτΕ έκρινε παράνομες και αντισυνταγματικές όλες τις μειώσεις στις συντάξεις από το καλοκαίρι του 2012.
Σε ό,τι αφορά στη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, η απόφαση είναι πως πρόκειται για ρήτρα διαρκούς μείωσης και έτσι και αυτή κρίθηκε παράνομη.
Με λίγα λόγια με την κοινοποίηση της απόφασης στον υπουργό θα πρέπει να αρθούν όλα τα παραπάνω...

Ο Γ.Γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γ. Ρωμανιάς, είπε ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει την απόφαση, ωστόσο διευκρίνισε ότι η απόφαση προς το παρόν είναι εκτελεστέα μόνο για όσους έχουν κάνει προσφυγή. Συμπλήρωσε ωστόσο ότι σε ένα κράτος δικαίου η διοίκηση θα πρέπει να επεκτείνει το μέτρο σε όλους.
Ωστόσο, είπε ο κ. Ρωμανιάς, θα πρέπει να έρθουμε σε συνεννόηση με τους δικαιούχους για να δούμε πως θα εφαρμοστεί η απόφαση.