Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Σημείο αναφοράς η Περιφέρεια Πελοποννήσου για τις σχέσεις Ελλάδας - Κίνας



Εμφάνιση P1030529.JPG
«Σημείο αναφοράς για το ενδιαφέρον της Κίνας για την Ελλάδα» χαρακτήρισε την Περιφέρεια Πελοποννήσου ο Κυβερνήτης της Επαρχίας Κινχάι της Κίνας κ. Χάο Πένγκ κατά τη συνάντησή του με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη και την υπογραφή συμφωνίας για την ανάπτυξη πολυεπίπεδων συνεργασιών μεταξύ των δύο μερών, τη Δευτέρα 27 Απριλίου 2015 στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναπτύσσει τη δική της διπλωματική παρουσία και τις διεθνείς σχέσεις της με άλλες περιφέρειες» τόνισε από την  πλευρά του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σύναψη της συμφωνίας με μια από τις πιο εύρωστες οικονομικά Επαρχίες της Κίνας, η οποία διακρίνεται ιδιαίτερα για το επίπεδο κοινωνικής αρμονίας και ισόρροπης οικονομικής ανάπτυξης.
Εμφάνιση P1030527.JPGΟ κ. Τατούλης αποδέχθηκε τις προτάσεις του Κυβερνήτη να επισκεφθεί την Επαρχία Κινχάι, επικεφαλής υψηλόβαθμης αντιπροσωπείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, να αναπτυχθεί ένα πλαίσιο στενής συνεργασίας στον τομέα της οικονομίας, ειδικά στα αγροτικά προϊόντα, τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και τον τουρισμό, και να προγραμματιστούν πολιτιστικές ανταλλαγές, ώστε έρθουν εγγύτερα οι πολίτες των δύο περιοχών.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου πρότεινε ακόμη τη διοργάνωση ειδικής εκδήλωσης αλληλογνωριμίας στην Πελοπόννησο καθώς και την οργάνωση συναντήσεων μεταξύ επιχειρηματιών με στόχο τη σύναψη εμπορικών συμφωνιών.
Ο Κυβερνήτης του Κινχάι, αφού παρουσίασε την Επαρχία του, εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον της Κυβέρνησής του για τη συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, επισημαίνοντας παράλληλα το πολιτικό προφίλ και την αναγνωρισιμότητά της στη διεθνή κοινότητα, τη στρατηγική θέση της στο κέντρο της Μεσογείου, καθώς και τη φιλοξενία των Πελοποννησίων πολιτών προς τους Κινέζους.
Εμφάνιση P1030510.JPG
Σκοπός της συμφωνίας που υπεγράφη είναι η ανάπτυξη φιλικών σχέσεων μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Επαρχίας Κινχάι, ώστε να προαχθούν εμπορικές και οικονομικές συνεργασίες στους τομείς της ενέργειας, του πολιτισμού, του τουρισμού και των αγροτικών προϊόντων.
Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου, Θεοφάνης Στεφανόπουλος και Βασίλειος Σιδέρης, ο Εκτελεστικός Γραμματέας κ. Ιωάννης Σταματάκος και υψηλόβαθμα στελέχη της Κυβέρνησης της Επαρχίας Κινχάι.