Τρίτη 21 Απριλίου 2015

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ



Το δεκάλεπτο τηλεοπτικό μήνυμα της Νέας ΔημοκρατίαςΑπό τη Γραμματεία Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας, για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σχετικά με τα διαθέσιμα των Δήμων και των Περιφερειών, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η Κυβέρνηση αφού απέτυχε έως σήμερα να εξασφαλίσει τη ρευστότητα  του Κρατικού Ταμείου και να μην κηρύξει γενικευμένη στάση πληρωμών, προχωρεί με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στην αφαίμαξη ακόμη και των Ταμείων των Δήμων και Περιφερειών και μάλιστα με αναδρομική ισχύ, για να καλύψει και σχετικές προηγούμενες αποφάσεις της Περιφέρειας Αττικής.

Είναι πλέον πασιφανές ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ , παρά τις κατά καιρούς διακηρύξεις της περί ανεξάρτητης και ακηδεμόνευτης αυτοδιοίκησης, δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο θεωρώντας την Αυτοδιοίκηση τιμάριο της Κεντρικής Διοίκησης.

Η  απόφαση αυτή θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την δυνατότητα της αυτοδιοίκησης Α και Β βαθμού  να ανταποκριθεί σε βασικές υπηρεσίες προς τους Πολίτες. Με την απόφαση αυτή η Κυβέρνηση οδηγεί  και την Αυτοδιοίκηση σε στάση πληρωμών.

Με όλα αυτά αναρωτιόμαστε ποια θα είναι η επόμενη πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την Αυτοδιοίκηση;