Σάββατο 18 Απριλίου 2015

3 - 5 δισ. ευρώ από τη Μόσχα... με αγάπη - Η αποκάλυψη του Spiegel για συμφωνία "ρευστότητας" Τσίπρα - Πούτιν μέσω του αγωγού Ρωσίας - Τουρκίας

3 - 5 δισ. ευρώ από τη Μόσχα... με αγάπη - Η αποκάλυψη του Spiegel για συμφωνία `ρευστότητας` Τσίπρα - Πούτιν μέσω του αγωγού Ρωσίας - Τουρκίας
 Ήταν μία συνάντηση που κέντρισε το ενδιαφέρον ολόκληρης της Ευρώπης και όχι μόνο.  
 Έρχονται 5 δις από Ρωσία για τον αγωγό που έχει προκαλέσει πόλεμο μεταξύ ΕΕ και Ρωσίας
Εκτός του ότι επρόκειτο για μία ιστορική επίσκεψη, αφού ήταν η πρώτη για Έλληνα πρωθυπουργό μετά το 2010, η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον ισχυρό άνδρα της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν, στην Μόσχα, δημιούργησε... "ψιθύρους" στις τάξεις των ευρωπαίων εταίρων της Ελλάδας, με αρκτούς από αυτούς να εκφράζουν ανησυχία ή και... δυσαρέσκεια για το διαφαινόμενο "άνοιγμα" του Έλληνα πρωθυπουργού προς... Ρωσία μεριά.

Οπως αποκαλύπτει το Spiegel, η συνάντηση αυτή έβγαλε τελικά... "λαβράκι" για τον Αλέξη Τσίπρα, αφού σύμφωνα με το δημοσίευμα, στην Μόσχα οι δύο άνδρες έδωσαν τα χέρια για τον αγωγό Ρωσίας - Τουρκίας!
Το δημοσίευμα του Spiegel αναφέρει στον τίτλο του πως η Ελλάδα σχεδιάζει συμφωνία δισεκατομμυρίων με την Ρωσία για τα ενεργειακά και στην εισαγωγή του αναφέρει πως ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, υποσχέθηκε "εκατοντάδες εκατομμύρια" δολάρια για τη συμμετοχή της Ελλάδας σε έναν αγωγό φυσικού αερίου. Μάλιστα το δημοσίευμα αναφέρει πως οι πρώτες υπογραφές θα "πέσουν" την επόμενη εβδομάδα!
Η συμφωνία θα μπορούσε να θέσει την απειλή της πτώχευσης στο... περιθώριο και να αποφέρει μέχρι και 5 δισ. ευρώ μετρητά στα ελληνικά ταμεία.

Τα χρήματα θα εισρεύσουν σε μορφή προκαταβολής για το νέο αγωγό που θα φέρει το ρωσικό φυσικό αέριο μέσω της Τουρκίας και της Ελλάδας προς την Ευρώπη.

Μάλιστα, το Spiegel επικαλείται και δηλώσεις ανώτερου αξιωματούχου του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα αναφέρει: "Η συμφωνία για την Ελλάδα θα μπορούσε να "γυρίσει την παλίρροια". Η χώρα βρίσκεται σήμερα σε τεταμένες διαπραγματεύσεις με την Ευρώπη και το ΔΝΤ για την αποδέσμευση περαιτέρω δάνεια διάσωσης".
Πηγή: spiegel.de