Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Εννέα δήμοι κατά της απόφασης για κατάργηση της εταιρείας «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο»


Αντιδρούν για την κατάργηση της εταιρείας «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο» εννέα δήμαρχοι της παραλιακής ζώνης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν  αναφέρουν ότι η εξέλιξη αυτή «αποτελεί σαφή ένδειξη των προθέσεων της νέας κυβέρνησης για να εντάξει τα ακίνητα αυτά σε σχέδια ιδιωτικοποιήσεων».

Oλόκληρη η ανακοίνωση των δημάρχων:


Οι Δήμαρχοι που αποτελούμε την Επιτροπή Δημάρχων, η οποία αποφασίστηκε από την ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε., με σκοπό τη συνδρομή μας στη διαμόρφωση του πλαισίου αξιοποίησης της περιοχής από το ΣΕΦ έως το ΣΟΥΝΙΟ, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και της ελληνικής οικονομίας, εκφράζουμε τη στήριξή μας στον μέχρι σήμερα τρόπο λειτουργίας της άνω Εταιρίας καθώς και την πλήρη συμπαράστασή μας στους εργαζομένους της που πλέον δοκιμάζονται.

Η ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε. αντιμετώπισε με πλήρη κατανόηση τις απόψεις και επιφυλάξεις μας, συνδράμοντας σε καθημερινά αιτήματά μας, επιλύοντας χρόνια προβλήματα. Προς τούτο ήμασταν σε πλήρη και αγαστή συνεργασία, έχοντας δρομολογήσει την ουσιαστική μας συμβολή στο απαραίτητο αναπτυξιακό σχέδιο.

Με την προτεινόμενη κατάργηση της ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε. και την μεταβίβαση των ακινήτων της παραλιακής ζώνης στους φορείς προέλευσής τους, τη διαχείρισή τους από την ΕΤΑΔ και εντέλει την ένταξή τους στο ΤΑΙΠΕΔ, θα επανέλθει η σύγχυση, η επικάλυψη των αρμοδιοτήτων και η γραφειοκρατία, εμποδίζοντας την επίλυση των πολλαπλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι μας.

Η παραχώρηση των ακινήτων της ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε. στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων αποτελεί σαφή ένδειξη των προθέσεων της νέας κυβέρνησης για να εντάξει τα ακίνητα αυτά σε σχέδια ιδιωτικοποιήσεων.

Όπως πολλές φορές έχουμε επισημάνει, τα ακίνητα της ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε. πρέπει να έχουν σαφή δημόσιο και κοινωφελή χαρακτήρα, αφού αποτελούν έναν ‘ελάχιστο’ διάδρομο δημόσιας πρόσβασης προς την παραλία για τους δημότες μας και για τους κατοίκους της Αττικής ευρύτερα, αλλά και μια ελάχιστη ζώνη για την ‘εκτόνωση’ δημοσίων χρήσεων σε μια σειρά πυκνοκατοικημένων Δήμων που στερούνται δημοσίων χώρων.

Αποτελούν, επιπρόσθετα, ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην προσπάθεια για να γίνει η παραλιακή μας ζώνη ο 2ος πόλος τουριστικής ανάπτυξης της Αττικής, (μετά το κέντρο της Αθήνας), δεδομένων και των μεγάλων πολιτιστικών έργων που εκτελούνται το τελευταίο διάστημα.

Κατά συνέπεια, η κατάργηση της ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε. μας βρίσκει παντελώς αντίθετους, δηλώνοντας την ετοιμότητά μας για τα όποια σχέδια ακυρώνουν το δημόσιο κοινωφελή και αναπτυξιακό χαρακτήρα των ακινήτων του ΠΑΡΑΚΤΙΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ.


Αθήνα 18 Μαρτίου 2015


Οι Δήμαρχοι

Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης, ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης
Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου
Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος
Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος
Κρωπίας, Δημήτρης Κιούσης
Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς
Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου
Σαρωνικού, Γιώργος Σωφρόνης

airetos.gr