Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Το +6 του... τίτλου! Το “κλειδώνει” με Τσόρι ο Ολυμπιακός 2 - 0 τον Αστέρα Τρίπολης- Και του χρόνου, με το... 43ο!

Το +6 του... τίτλου! Το “κλειδώνει” με Τσόρι ο Ολυμπιακός
Στους έξι βαθμούς αύξησε τη διαφορά του από τον Παναθηναϊκό (έχοντας ματς λιγότερο)
στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα ο Ολυμπιακός, ο οποίος επικράτησε… δια πυρός και σιδήρου του Αστέρα Τρίπολης 2 - 0 στο «Γ. Καραϊσκάκης». και "κλείδωσε" τον φετινό τίτλο στη Superleague. Με το δέκατο τέρμα του στο πρωτάθλημα, ο Τσόρι άνοιξε το... δρόμο στους “ερυθρόλευκους”, που τα βρήκαν "σκούρα" απέναντι στους αξιόμαχους Αρκάδες
 Οι “ερυθρόλευκοι” μπήκαν ορεξάτοι στην αναμέτρηση, προσπαθώντας να φτάσουν γρήγορα σε ένα γκολ, χωρίς όμως να φτιάξει τη μεγάλη φάση. Απ' τη μεριά του, ο Αστέρας δεν έμεινε μόνο να προσέχει την άμυνα του και προσπάθησε να κυκλοφορήσει την μπάλα, κάνοντας όμως αρκετά λάθη (όπως και οι γηπεδούχοι). Ο Μιλιβόγειβτς στο 4’ είχε μία καλή προσπάθεια με σουτ έξω από την περιοχή, ενώ ο Αστέρας  απείλησε με το σουτ του Ιγκλέσιας στο 6’.
Η πίεση των “ερυθρόλευκων” έπιασε... τόπο στο 13', με τον Τσόρι να κάνει το 1-0 με δυνατό πλασέ μέσα απ' την περιοχή, φτάνοντας τα δέκα γκολ στο πρωτάθλημα. Στο 20’ ο Θεοδωρόπουλος μπλόκαρε την μπάλα από τη σέντρα του Ντοσεβί, προτού την σπρώξει στα δίχτυα ο Χάρα. Παρόλο που οι Αρκάδες ανέβασαν στη συνέχεια την απόδοση τους, κερδίζοντας μέτρα στο γήπεδο και δυσκολεύοντας τους Πειραιώτες στην κυκλοφορία της μπάλας. Στην οριακή φάση του 29' πάντως, ο Μάσα υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ, ενώ στην τελευταία καλή στιγμή του 45λέπτου, ο Μποτία έστεθιλε -με κεφαλιά- την μπάλα μόλις άουτ.

Ακολούθως, ο Αστέρας ανέβηκε αισθητά και ήταν περισσότερο απειλητικός. Ο Ολυμπιακός απείλησε με τον Αφελάι στο 35’, όταν δεν έπιασε καλά την κεφαλιά από ευνοϊκή θέση, ενώ στο 41’ η κεφαλιά του Μποτία από εκτέλεση του Ντομίνγκες (δημιούργησε και την προηγούμενη φάση) πέρασε ελάχιστα άουτ.
Ο Αστέρας μπήκε δυνατά στην επανάληψη, ανεβάζοντας πολύ την απόδοση του.  Απείλησε πρώτος  με την κεφαλιά του Μπαράλες στο 48’, και στο 53' “φωνάζει” για την κίτρινη κάρτα που πήρε ο Μποτία, σε μια φάση που ο Ισπανός ανέτρεψε τον Ρόλε λίγο έξω απ' την μεγάλη περιοχή.
Η είσοδος των Φορτούνη και Εντιγκά έγινε για να βελτιωθεί η εικόνα του Ολυμπιακού στη μεσαία γραμμή, αλλά οι Αρκάδες έχασαν τεράστια ευκαιρία στο 66', με τον Ιγκλέσιας να μην μπορεί από πολύ κοντά να στείλει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα.


Ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι στο 76’ με υπέροχη κεφαλιά του Χάρα, ο οποίος έκανε εξαιρετικό φινάλε στο παιχνίδι και «κλείδωσε» τη νίκη με το γκολ του Φορτούνη στο 83’, έπειτα από σουτ του Ντοσεβί (έπρεπε να δώσει δίπλα στον αμαρκάριστο Φορτούνη) και απόκρουση του Θεοδωρόπουλου. Στο 89' ο Μπενίτες δεν μπόρεσε να νικήσει τον Θεοδωρόπουλο και να βάλει και το δικό του όνομα στον πίνακα των σκόρερ της αναμέτρησης.
Πάντως, ο Ολυμπιακός είχε κι άλλες καλές στιγμές. Πριν το δεύτερο τέρμα, απείλησε με τον Εντινγκά στο 57’, με τον Μαζουακού στο 62’, με την κεφαλιά του Σιόβα στο 70’ και με τον ορεξάτο Μπενίτες στο 79’ και στο 80’, ενώ μετά το γκολ είχε νέα καλή στιγμή με τον Παραγουανό επιθετικό.
Ο Μπενίτες δείχνει για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι πολύ καλά στοιχεία και η αλήθεια είναι ότι με την είσοδό του, η συνεργασία του με τον Χάρα ήταν αρκετά καλή και «ανέβασε» και τους δύο.
Κάπως έτσι, λοιπόν, «γράφτηκε» το 2-0 του Ολυμπιακού υπέρ του Αστέρα και το +6 του Θρύλου από τον «αιώνιο» δευτεροτρίτο. Σύντομα θα γίνει +9. Και το 42ο πρωτάθλημα «κλείδωσε» για φέτος. Σύντομα θα γίνουν... 43!
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Μαζουακού, Σιόβας, Μποτία, Σαλίνο, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι (56’ Εντινγκά), Ντομίνγκες (66’ Μπενίτες), Ντοσεβί, Αφελάι (56’ Φορτούνης), Χάρα.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Θεοδωρόπουλος, Γκοϊάν, Σανκαρέ, Κουρμπέλης (65’ Μπαντιμπανγκά), Τσοκάνης, Ινγκλέσιας, Μουνάφο (80’ Νίκο Φερνάντεζ), Μάσα, Ρόλε, Λούι, Μπαράλες (86’ Σκούρτης).