Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Πέτρος Τατούλης κατά την τελετή των εγκαινίων της νέας Ψυχιατρικής πτέρυγας στο Νοσοκομείο του Άργους«Σε 3,5 χρόνια επενδύσαμε πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ στην υγεία»



Εμφάνιση P1030450.JPG
«Σπουδαίο βήμα για την υλοποίηση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης, με την ενσωμάτωση των ψυχιατρικών κλινικών στις δημόσιες δομές υγείας» χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης τη νέα Ψυχιατρική πτέρυγα στο Νοσοκομείο του Άργους, κατά την τελετή των εγκαινίων που τελέστηκαν την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015 από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αργολίδος κ.κ. Νεκτάριο.
Εμφάνιση P1030454.JPG
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στο χαιρετισμό του τόνισε ότι το ψυχιατρικό αυτό τμήμα δεν θα είχε υλοποιηθεί αν δεν είχε επέμβει η Περιφέρεια να το εντάξει και να το χρηματοδοτήσει από το πρόγραμμά της, αποπληρώνοντας παράλληλα όλες τις εκκρεμείς δαπάνες των προηγουμένων ετών, και πρόσθεσε ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου τα 3,5 αυτά χρόνια έχει επενδύσει πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ σε ολοκληρωμένες, και όχι ημιτελείς, δομές υγείας».
Εμφάνιση P1030462.JPG
Ο κ. Τατούλης σημείωσε επίσης τη σημασία υλοποίησης μιας τέτοιας δομής δημόσιας υγείας, «η οποία πολλάκις στο παρελθόν είχε ενοχοποιηθεί στις αντιλήψεις των πολιτών» και συμπλήρωσε ότι «θα βοηθήσει να απαλλαγεί η κοινωνία από προβληματικές κοινωνικές συμπεριφορές», υπογραμμίζοντας ότι τα προβλήματα ψυχικής υγείας είναι πολυεπίπεδα και αφορούν όλες τις ηλικιακές ομάδες.
Εμφάνιση P1030456.JPG
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ακόμη την ανάγκη άμεσης στελέχωσης με ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό της νέας ψυχιατρικής πτέρυγας του Άργους, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι σύσσωμοι οι φορείς της Αργολίδας θα συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή.
Εμφάνιση P1030464.JPG
Ο κ. Τατούλης σχολίασε τέλος το θέμα της επιλογής των διοικήσεων των νοσοκομείων και εξέφρασε την άποψη ότι «οι διοικητές δεν θα πρέπει να επιλέγονται με κομματικά κριτήρια, αλλά με βάση τις γνώσεις τους για το αντικείμενο και τη διάθεσή τους για προσφορά».
Παρόντες στην τελετή εγκαινίων, εκ μέρους της Περιφερειακής αρχής, ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Αναστάσιος Χειβιδόπουλος, οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Θεοφάνης Στεφανόπουλος και Βασίλειος Σιδέρης και η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Αργολίδας κα Ελένη Παναγιωτοπούλου.