Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Ανακλήθηκαν οι παραιτήσεις στο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου - Συνεχίζεται το αδιέξοδο με τα σκουπίδια στην Τρίπολη


Στον παλαιό ΧΑΔΑ Λεβιδίου στη θέση Μαγούλα έφτασαν τρία απορριμματοφόρα του δήμου Τρίπολης, γύρω στις 10.30 το πρωί σήμερα, προκειμένου να αποθέσουν σκουπίδια.
Όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, στην είσοδο της χωματερής ήταν συγκεντρωμένοι πολλοί κάτοικοι του Λεβιδίου και της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι δεν επέτρεψαν την είσοδο των απορριμματοφόρων να αδειάσουν με αποτέλεσμα τα οχήματα του δήμου ύστερα από την ένταση που δημιουργήθηκε να πάρουν τον δρόμο της επιστροφής.

Εν τω μεταξύ, στο σημείο υπήρχε αστυνομική δύναμη η οποία προχώρησε στη σύλληψη τριών ατόμων, για παρεμπόδιση των απορριμματοφόρων να αδειάσουν. Συγκεκριμένα, συνελήφθη ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Τρίπολης Χαράλαμπος Σταμάτης και δύο μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής των κατοίκων του Λεβιδίου, που αντιδρούν στην απόθεση σκουπιδιών στην παλαιά χωματερή.

Οι συλληφθέντες έχουν οδηγηθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Τρίπολης, όπου κρατούνται και θα ενημερωθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας, ο οποίος θα αποφανθεί εάν θα δικαστούν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ή θα αφεθούν ελεύθεροι.

Έκρυθμη η κατάσταση από χθες
Χθες πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Τρίπολη από κατοίκους που διαμαρτύρονται για το θέμα των απορριμάτων το οποίο κατέληξε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου όπου πέταξαν στην πόρτα του κτιρίου σκουίδια ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση η οποία επικρατεί στην πόλη, τους τελευταίους τρεις μήνες, λόγω της έλλειψης χώρου υγειονομικής ταφής.

«Τρίπολη, πόλη ιστορική, σε έχουν καταντήσει χωματερή» φώναζαν, ενώ έλεγαν ότι απείλησαν πως θα κλείσουν δρόμους και θα καταλάβουν δημοτικά κτίρια.

Ανακλήθηκαν οι παραιτήσεις στο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου

Εν τω μεταξύ χθες αργά το βράδυ ανακλήθηκαν οι παραιτήσεις, του προέδρου του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Πελοποννήσου και δημάρχου Ξυλοκάστρου Ηλία Ανδρικόπουλου και του αντιπροέδρου του Φορέα, ύστερα από πολύωρη συνεδρίαση της Εκτελεστικής επιτροπής του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ,η Εκτελεστική Επιτροπή του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου ενέκρινε τον προϋπολογισμό του Φορέα, η μη έγκριση του οποίου πριν λίγες ημέρες είχε οδηγήσει στην παραίτηση του προέδρου του ΦΟΔΣΑ.

Στο μεταξύ, μιλώντας κατά τη συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, ενημέρωσε ότι από σήμερα ξεκινά η αποκομιδή κι απόθεση των απορριμμάτων της πόλης στον παλαιό ΧΑΔΑ Λεβιδίου και σημείωσε ότι σημαντικές ποσότητες σκουπιδιών της πόλης αναμένεται να οδηγηθούν σε νόμιμο χώρο στη Μακεδονία.

Επιπλέον, ο δήμαρχος Τρίπολης ανέφερε για τον σχεδιασμό της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας ότι, «δεν πρόκειται να γίνει τίποτα» και πρόσθεσε πως το σχέδιο αυτό βρίσκεται για προσυμβατικό έλεγχο στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στο οποίο, είπε, έχουν γίνει προσφυγές από πολλούς, ενώ κάλεσε τους δημάρχους της Περιφέρειας να αναλάβουν δράση λύνοντας το πρόβλημα μόνοι τους.

Ο κ. Παυλής υπογράμμισε ότι προχωρά τις διαδικασίες για την δημιουργία μονάδας διαχείρισης των απορριμμάτων του δήμου Τρίπολης στην περιοχή Μεγαβούνι της δημοτικής ενότητας Βαλτετσίου, με ΚΔΑΥ και κομποστοποίηση. Στη μονάδα που θα δημιουργηθεί στο Μεγαβούνι ανέφερε ότι θα εξυπηρετήσει ο δήμος Τρίπολης και τους δήμους Γορτυνίας και Μεγαλόπολης, ενώ σημείωσε ότι οι δύο δήμοι της Κυνουρίας ξεκινούν τη δημιουργία ανάλογης μονάδας σε περιοχή της βόρειας Κυνουρίας.


Πηγή:www.capital.gr


Πηγή:www.capital.gr