Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

ΔΡΙΜΕΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ Spiegel σε Μέρκελ: «Υπάρχει λόγος να υποφέρουν οι Έλληνες;».

ΔΡΙΜΕΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ Spiegel σε Μέρκελ: «Υπάρχει λόγος να υποφέρουν οι Έλληνες;». Επίθεση εναντίον της Γερμανίδας Καγκελάριου Άγγελας Μέρκελ πραγματοποιεί με αφορμή την ελληνική κρίση το περιοδικό Der Spiegel σε νέο δημοσίευμα με τίτλο «Υπάρχει λόγος να υποφέρουν οι Έλληνες;».
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, το άρθρο του Spiegel κάνει δριμύτατη κριτική στον τρόπο με τον οποίο αντέδρασαν στη Γερμανία πολιτικοί αλλά και τα ΜΜΕ στο άκουσμα της είδησης περί προκήρυξης πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα, θέτοντας το ερώτημα: «Ποιος κυβερνά σε μια δημοκρατία;».

«Ο λαός ή το κεφάλαιο; Απλό το ερώτημα, θα έλεγε κανείς. Γιατί αυτό που διαφοροποιεί τη δημοκρατία από τη δικτατορία είναι οι εκλογές. Η Δύση είναι περήφανη για αυτό. Εκτός κι αν υπάρχει απειλή ο λαός να ψηφίσει αριστερό κόμμα. Η Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει αχτίδα ελπίδας για τη δημοκρατία στην Ευρώπη. Κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής κρίσης η δημοκρατία στην Ευρώπη έχει λάβει έναν αυταρχικό χαρακτήρα», αναφέρει σύμφωνα με την Deutsche Welle.
To Spiegel κατηγορεί την Α. Μέρκελ ότι δεν έχει κανένα όραμα υπογραμμίζοντας ότι αφήνουν τους Έλληνες να υποφέρουν ως τιμωρία για τις αμαρτίες του παρελθόντος.
«Για να φοβηθούν άλλες χώρες με μεγάλα χρέη; Για να μπορεί η Μέρκελ να λέει στους ψηφοφόρους της ότι δεν υπάρχουν γερμανικά χρήματα για τεμπέληδες νοτιοευρωπαίους;», σημειώνει το Der Spiegel και προσθέτει ότι το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι «από την αρχή της ευρωπαϊκής κρίσης η Καγκελάριος ακολουθεί μια σουρεαλιστική στρατηγική, σύμφωνα με την οποία, θέλουμε να διατηρήσουμε την νομισματική ένωση, γιατί οι εξαγωγές μας επωφελούνται από αυτή και επειδή φοβόμαστε τις πολιτικές συνέπειες της κατάρρευσης».
«Ωστόσο δεν θέλουμε να υλοποιήσουμε τη βασική προϋπόθεση για την επιτυχία του κοινού νομίσματος, που είναι η πολιτική ένωση», αναφέρει το περιοδικό, με βάση το δημοσίευμα της Deutsche Welle και προσθέτει: «Η έλλειψη οραμάτων από τη Merkel, η οποία στη γερμανική εσωτερική πολιτική εκλαμβάνεται ως προτέρημα -τόσο μίζερη είναι η γερμανική εσωτερική πολιτική – οδηγεί την Ευρώπη στην καταστροφή».
Την ίδια στιγμή σε αναφορά του στον Αλέξη Τσίπρα το Spiegel, υποστηρίζει ότι δεν θέλει να βγει από την ΕΕ, ούτε απειλεί το ευρώ, αλλά «θέλει όμως να σπάσει το βίαιο δόγμα της λιτότητας το οποίο επέβαλαν Ευρώπη και ΔΝΤ στη χώρα του».

toxwni.gr