Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Ο Γιώργος απελευθερώνει την Εξεταστική για το Μνημόνιο

gap-stros-kan
Η κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου να φύγει από τον προστατευτικό μανδύα του ΠΑΣΟΚ, σύντομα θα ανοίξει πάλι την κουβέντα για το πως μπήκαμε στο Μνημόνιο.

Και αυτή τη φορά το χορό θα σύρουν όχι μόνο η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ.

Η προεκλογική ατζέντα και πόλωση του Σαμαρά κατά του ΠΑΣΟΚ το 2012, είχε ως άξονα την Εξεταστική για το Μνημόνιο. Όμως η συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, κατέστησε κάτι τέτοιο αδύνατο, καθώς θα ήταν αδιανόητο να κυνηγά η ΝΔ τον κυβερνητικό της εταίρο.

Σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου που έχει κατηγορηθεί ευθέως από τους πρώην «συντρόφους» του, πως δρομολόγησε την Ελλάδα σε μονοπάτια που κανείς δεν γνώριζε, βρίσκεται εκτός ΠΑΣΟΚ και βάλει ευθέως κατά του ΠΑΣΟΚ με την ίδρυση του νέου κόμματος.

Ο Γιώργος Παπανδρέου σήμερα βρίσκεται εκτεθειμένος πολιτικά, αφού οι υπόγειες συνομιλίες που είχε με τον Στρος Καν, την εποχή που μιλούσε για το «λεφτά υπάρχουν» αλλά και ταυτόχρονα έδινε και αυξήσεις τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησής του, έχουν κοστίσει στη συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ αλλά και στην απαξίωση ενός φορέα που τελικά το 2012 συνέβαλε στο να μείνει η χώρα εντός του ευρώ. Βρίσκεται ακόμη εκτεθειμένος γιατί αποφάσισε να στείλει τη χώρα σε δημοψήφισμα και να ανοίξει το διεθνές τσουνάμι για το GREXIT. Ο Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται απολύτως προσωπικά εκτεθειμένος πολιτικά, για όλες τις μονομερείς του ενέργειες.

Η συζήτηση για την Εξεταστική για το Μνημόνιο σύντομα θα ξανανοίξει. Και αυτή τη φορά θα τη ζητήσει και το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ που δεν δίστασε να «ματώσει» εξ’αιτίας του Άκη, τώρα έχει την ευκαιρία να καθαρίσει και με το Γιώργο. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνούμε πως αυτή η κρίση πέρα των διαχρονικών διακομματικών ευθυνών έχει και κάποια «τοξικά» ονοματεπώνυμα.

Ιωάννης Καλαμίδης

www.tokentro.gr