Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ


Ούτε ο κ.Σαμαράς ούτε ο κ.Τσίπρας θέλουν να φέρουν τη δυστυχία για τον ελληνικό λαό. Ούτε οι πολιτικοί Αρχηγοί που "έριξαν" την Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου με την πρόφαση της διχόνοιας για την εκλογή Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας επιδιώκουν τη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού.

Η χρεοκωπία της Ελλάδας επί Κυβέρνησης του κ.Καραμανλή, που παραδόθηκε στον κ.Παπανδρέου για να εκραγεί, πληρώθηκε ακριβά, κυρίως από ανθρώπους που δεν είχαν καμία συμμετοχή στη λεηλασία της Ελλάδας. Κλέβω 257 εκατομμύρια ευρώ από τον λαό, διασκεδάζω ελεύθερος και όταν είναι να δικαστώ επιστρέφω τα 105 εκατομμύρια από τα ήδη κατασχεθέντα για να τύχω επιείκιας και αναβολής, με τη βοήθεια συνεργαζόμενων μέσων ενημέρωσης. Κέρδος 152 εκατομμύρια ευρώ. Καθόλου άσχημα.
Το τίμημα βέβαια της κρίσης δεν είχε μέχρι σήμερα με τις δύο βραχύβιες Κυβερνήσεις φέρει στην Ελλάδα τις τραγικές εικόνες της Βενεζουέλας. Τι θα γίνει μετά την 26η Ιανουαρίου θα είναι αποτέλεσμα της ψήφου του λαού και της ηγετικής ικανότητας του επόμενου Πρωθυπουργού της Ελλάδας. Δυστυχώς οι αντίστοιχοι ηγέτες της Βενεζουέλας παρά τις όποιες καλές προθέσεις τους δεν κατάφεραν εκ του αποτελέσματος να εξασφαλίσουν στο λαό τους τα βασικά αγαθά για μία αξιοπρεπή ζωή.

Οι πολιτικοί αρχηγοί όλων των κομματών της επόμενης Βουλής πρέπει να κατανοήσουν ότι ενωμένοι μπορούν να καταφέρουν την ευημερία των Ελλήνων, υπηρετώντας την ιδιότητά τους και όχι τον εαυτό τους, εν αντιθέσει διχασμένοι και μη συνεργαζόμενοι όπως επιμένει ο λαός, με την εμμονή τους σε ρητορικές κορώνες, όλα είναι πιθανά.

Η ρευστότητα των τραπεζών και επίσημα θα στηρίζεται σύντομα στους Ευρωπαίους και η αναζήτηση άλλων πηγών όπως φιλότιμα επιδιώκει και ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας τώρα και παλαιότερα ο αντίστοιχος της μαρτυρικής Κύπρου λίγα μπορεί να αλλάξει. Η παγκόσμια οικονομία και επιχειρηματική κοινωνία είναι σφιχτά συνδεδεμένη και δεν αντέχει μαύρες τρύπες οικονομιών και κοινωνιών πια.

Κανείς Έλληνας πολιτικός αρχηγός δεν έχει τη δύναμη να εξαθλιώσει πραγματικά τον ελληνικό λαό, έξω από  τα κρατικά και εθνικά σούπερ μάρκετ που τροφοδοτούνται έτσι και αλλιώς από το εξωτερικό, όμως η έντεχνη ασυνενοησία μπορεί να φέρει ως Πρωθυπουργό το δημοφιλέστερο, τον Κανένα, και το κενό να ρίξει την ελληνική κοινωνία στην ουρά της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας ζωής.
Η Ελλάδα δεν μπορεί να εξακολουθεί να παραμένει άλλο αποικία με δική της απόφαση ούτε να προσμένει σε ξενόφερτους Πρωθυπουργούς και Βασιλιάδες ως τοπικούς αντιπρόσωπους έναντι της προστασίας των ιδίων και των κομματικών στρατών τους για να εξασφαλίσει την ευημερία της. Δεν σχεδιάστηκε έτσι η Ευρώπη και το ευρώ. Η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρώπη ακόμα και αν χρειαστεί να μικρύνει, με τη δική της απόφαση για μία ανώμαλη κοινωνία.
Όσο και αν παραμείνουμε αμετανόητα πιστοί στη δανεική ζωή, με μόνο ενέχυρο πια τη ζωή των εγγονιών μας...
 thedayaftergr.blogspot.gr