Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Κόντεψε... να χάσει ο Παναθηναϊκός!


Ο Στιλ κράτησε όρθιο τον ΠΑΟ στη Ν.Σμύρνη, «4άρα» η ΒέροιαΜε “κομμένη” την ανάσα ο Παναθηναϊκός πήρε την ισοπαλία στη Ν. Σμύρνη... Οι “πράσινοι” ήταν καλύτεροι στο δεύτερο ημίχρονο και τότε ισοφάρισαν τον Πανιώνιο, αλλά κόντεψαν να χάσουν! Σώθηκαν όμως από τον καταπληκτικό Στιλ που απέκρουσε πέναλτι στο 87' και κράτησε το 1-1.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με γκολάρα του Μπουμάλ στο 33΄, ισοφάρισε ο Μπεργκ στο 78΄, ενώ ο Στιλ κράτησε -τουλάχιστον- τον βαθμό της ισοπαλίας αποκρούοντας πέναλτι του Κολοβού στο 87΄.
Με ασύλληπτη βολίδα του Σενεγαλέζου, Ολιβιέ Μπουμάν, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στον στο 33΄. Τόσο πριν, όσο και για το υπόλοιπο του ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός έμοιαζε βγαλμένος από εφιάλτη.  Παράλληλα, κινδύνευσε άμεσα και με δεύτερο γκολ, σε κομβικό σημείο, όταν στο 41΄ ο Ιμπαγάσα έχασε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει από κοντά με κεφαλιά, μετά από μεταβίβαση του Μπουμάλ.
Ο Μάρκους Μπέργκ έλυσε το πρόβλημα, ισοφαρίζοντας στο 78΄ μετά από ασίστ του Κλωναρίδη. Στο 87΄ ο Λουκ Στιλ εξελίχθηκε σε μεγάλο πρωταγωνιστή της αναμέτρησης καθώς απέκρουσε πέναλτι του Κολοβού.
Στην παράβαση είχε υποπέσει ο Σίλντενφελντ, που ανέτρεψε τον Γιάννου. Θα ήταν άδικο για τον Παναθηναϊκό, αφού ήταν η μοναδική φάση στην οποία "πάτησαν περιοχή" οι παίκτες του Πανιωνίου σε όλο υο β΄ ημίχρονο.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Γιαννακόπουλος, Αργυρόπουλος, Παντίδος, Ρισβάνης, Τασουλής, Κόρμπος, Μητρόπουλος, Μπουμάλ (80΄ Μπούζας), Κολοβός (90+2΄ Μασούρας), Ιμπαγάσα (55΄ Πάνος), Γιάννου
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Στιλ, Χουχούμης, Λαγός (62΄ Δώνης), Μπεργκ, Ζέκα, Μπαϊράμι (46΄ Καρέλης), Ατζαγκούν (76΄ Κλωναρίδης), Ταυλαρίδης, Σίλντενφελντ, Πράνιτς, Πέτριτς

Βαριά ήττα γνώρισε ο, «πληγωμένος» το τελευταίο διάστημα, ΟΦΗ στη Βέροια με 4 - 1από την τοπική ομάδα. Η Βέροια κυριάρχησε από την πρώτη στιγμή μέσα στο γήπεδο και πίεσε για το γκολ, το οποίο ήρθε στο 18' με πέναλτι, όταν ο Κουτσιανικούλης μάρκαρε μέσα στην περιοχή τον Μπαργκάν. Ο Μπεν το εκτέλεσε και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.
Στο 30' η Βέροια κέρδισε και δεύτερο πέναλτι, όταν η μπάλα βρήκε στο χέρι του Τριποτσέρη, ο οποίος μάλιστα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αλλά αυτή τη φορά ο Μπαραγκάν που το εκτέλεσε «νικήθηκε» από τον Λόρια.
Στο 37' και με παίκτη λιγότερο, ο ΟΦΗ κατάφερε να ισοφαρίσει με κεφαλιά του Μακρή σε σέντρα του Λαμπρόπουλου, όμως αμέσως μετά (38'), οι γηπεδούχοι πήραν και πάλι το προβάδισμα με πλασέ του Παυλίδη και όχι μόνο αυτό, αλλά στην επόμενη φάση (39') πέτυχαν και τρίτο γκολ με τον Καλτσά από κοντά.
Πλέον το ματς είχε πάρει τον «δρόμο» του, με τον ΟΦΗ να αδυνατεί να δημιουργήσει έστω και "υποψία" φάσης... Στο 59' ο Μπέν με διπλή προσπάθεια έκανε το 4-1 και ουσιαστικά εκεί ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση, αφού στη συνέχεια και μέχρι τη λήξη, τίποτα το αξιοσημείωτο δεν συνέβη.

Σε ένα ματς το οποίο θα... ξεχαστεί εύκολα, η Κέρκυρα και Ξάνθη έμεινα στη «λευκή» ισοπαλία
Την Κυριακή, ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναιτωλικό και είναι το λογικό φαβορί για την νίκη, όπως και ο ΠΑΟΚ που θα φιλοξενήσει τον Πλατανιά.
Ο Ατρόμητος θα πάρει «ξεκούραστα» τρεις βαθμούς, καθώς ο αγώνας με την -αποχωρήσασα- Νίκη Βόλου ματαιώθηκε, ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει προβάδισμα -λόγω έδρας- για τη νίκη υποδεχόμενος τον Πανθρακικό, ενώ ο Αστέρας Τρίπολης δοκιμάζεται στην έδρα του Λεβαδειακού σε μία δύσκολη αναμέτρηση.

Το πρόγραμμα

Σάββατο 17 Ιανουαρίου
Βέροια - ΟΦΗ 4-1
Κέρκυρα - Ξάνθη 0-0
Πανιώνιος - Παναθηναϊκός 1-1

Κυριακή 18 Ιανουαρίου
15:00 Λεβαδειακός - Αστέρας Τρίπολης
17:15 ΠΑΟΚ - Πλατανιάς
17:15 ΠΑΣ Γιάννινα - Πανθρακικός
19:30 Ολυμπιακός - Παναιτωλικός

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου
19:30 Εργοτέλης - Καλλονή