Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Λοβέρδος: είμαστε εδώ για να μην πέσει η χώρα στα βράχια


loverdos-zouglaΣταθερή και ήρεμη δύναμη για το ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Παιδείας και υποψήφιος στη Β’ Αθηνών, Ανδρέας Λοβέρδος.

Με τη φωνή της λογικής και των επιχειρημάτων, ίσως είναι από τους λίγους πολιτικούς που έχει πλήρη συναίσθηση τόσο πολιτικής όσο και κοινωνικής πραγματικότητας. Ο Ανδρέας Λοβέρδος σε όλες του τις δημόσιες εμφανίσεις, παρουσιάζει όχι μόνο τα προτερήματα της επιλογής του ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Παράταξη, αλλά καταγράφει και τα λάθη και του ΠΑΣΟΚ αλλά και της συγκυβέρνησης με τη ΝΔ.

Γεγονός που τον κατατάσσει στις πρώτες θέσεις όσων πολιτικών αυτή την κρίσιμη στιγμή δεν λαϊκίζουν και δεν τάζουν στους πάντες τα πάντα.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, λόγω της κυβερνητικής εμπειρίας του αλλά και λόγω της μεγάλης αποδοχής του από το μεσαίο χώρο της περιφέρειάς του, τεκμηριώνει και προειδοποιεί την κοινωνία πως όσα υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι ασαφή και επικίνδυνα από τη στιγμή που δεν τα τεκμηριώνει. Ακόμη επισημαίνει πως το ΠΑΣΟΚ, εγγυάται την ασφάλεια της χώρας και ειδικά των μεσαίων και κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων, με κυβερνητικές αποδείξεις, σε θέματα όπως απολύσεις, γάλα, ΔΕΗ, εισιτήριο σε νοσοκομεία κ.α.

Ο υπουργός Παιδείας, θυμίζει πως οι τρόποι χρηματοδότησης της χώρας είναι πολύ συγκεκριμένοι και ουδείς μπορεί να «υπόσχεται παροχές από μία μηχανή που δεν βγάζει χρήματα» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Στις τελευταίες του παρουσίες και με βάση την προεκλογική επιχειρηματολογία, καθιστά σαφές πως η λογιστική αύξηση μισθών σε μία εποχή αγορά που δεν υπάρχει ρευστότητα θα επιφέρει αύξηση της «μαύρης» εργασίας. Δηλαδή θα φέρει ζημιά και στα ασφαλιστικά ταμεία και στις επιχειρήσεις και επί της ουσίας θα βλάψει την οικονομία, αν δεν συνοδεύεται από δυναμικό μοντέλο παραγωγής και ανασυγκρότησης.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, δηλώνει ακόμη πως το ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Παράταξη, πρέπει να βρίσκεται δυνατό στην επόμενη Βουλή για να εγγυηθεί και να διασφαλίσει πως η πορεία της χώρας δεν θα κινδυνέψει..

Αργυρώ Θεοτοκάτου
www.tokentro.gr