Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Για μειώσεις σε φόρους σε περίπτωση εκλογικής νίκης της ΝΔ δεσμεύτηκε ο Αντ. Σαμαράς . Ξεκαθάρισε ότι θα προτείνει και πάλι για Πρόεδρο τον Σταύρο Δήμα.


Τη δέσμευση ότι σε περίπτωση εκλογικής νίκης της ΝΔ θα προχωρήσει σε μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ και το φόρο εισοδήματος, ανέλαβε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα «Έθνος».
Συγκεκριμένα, ο κ. Σαμαράς δεσμεύτηκε ότι ο φόρος εισοδήματος θα φτάσει σταδιακά το 33% και ότι ο φόρος στα επιχειρηματικά κέρδη θα πάει στο 15%. Επίσης, διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν πρόσθετα μέτρα λιτότητας και πως με τη ΝΔ στην κυβέρνηση, η εποχή του μνημονίου λήγει στα τέλη Φεβρουαρίου και δεν θα υπάρχει τρόικα στην Ελλάδα από τον Μάρτιο.
Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε «πολιτικά απομονωμένο» τον ΣΥΡΙΖΑ, για τον οποίο είπε ότι έχει περιλάβει στο πρόγραμμά του μόνο «μονομερείς ενέργειες» που δεν μπορεί να δεχθεί η Ευρώπη. «Αν κέρδιζε ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να θωρακίσουμε τη χώρα από τους τυχοδιωκτισμούς του και να τον εμποδίσουμε να παίξει τη χώρα στα ζάρια», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός. Επίσης, είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει συμμάχους, δεν μπορεί να βρει συμμάχους» και υποστήριξε ότι η ΝΔ, εάν βγει πρώτο κόμμα, θα καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση αμέσως.
Τέλος, σε ό,τι έχει να κάνει με την προεδρική εκλογή, ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι θα προτείνει και πάλι τον Σταύρο Δήμα. «Θα προτείνουμε ξανά για Πρόεδρο τον Σταύρο Δήμα, για τον οποίο δεν βρήκαν το παραμικρό να πουν ούτε κι εκείνοι που τον καταψήφισαν. Δεν παίζουμε με τέτοια σοβαρά πράγματα», υπογράμμισε.
★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr