Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Το 80% της Ελληνικής κοινωνίας δεν ψηφίζει την άγνωστη «πτήση» του ΣΥΡΙΖΑ

erothshΥπάρχει και αυτή η ανάγνωση για τις δημοσκοπήσεις, αλλά και για την αποχή που σκοπίμως δεν γίνεται.

Βάσει των δημοσκοπήσεων, ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει το ποσοστό του 30%, από όσους δηλώνουν πως θα πάνε να ψηφίσουν. Αν κάποιος υπολογίσει και την αποχή ή τους αναποφάσιστους, όσοι δεν εμπιστεύονται τον υποσχόμενο φραστικό παράδεισο του Αλέξη Τσίπρα, ξεπερνά το 80% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.

Είναι απορίας άξιο πως μία κοινωνία που βιώνει μία τόσο μεγάλη οικονομική κρίση δεν βρίσκει σωτηρία στα λόγια του ΣΥΡΙΖΑ που έχει υποσχεθεί την κατάργηση όλων των μέτρων .. εκείνων που πονούν και ματώνουν τους πολίτες.

Είναι προς εξέταση, γιατί μία κοινωνία που έχει βιώσει όχι μόνο την οικονομική αλλά πρωτίστως την ηθική κρίση (που έφερε και την οικονομική), δεν βλέπει στο ΣΥΡΙΖΑ την κάθαρση και τη δικαιοσύνη.

Είναι πράγματι πολύ περίεργο ..πως ένα κόμμα που έρχεται να διεκδικήσει την εξουσία και μάλιστα από την αριστερά με την «ταμπέλα» του προστάτη των αδυνάμων, δεν καταφέρνει να πείσει με όλα τα κιλά των υποσχέσεων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με όλα αυτά που διακυρήττει θα έπρεπε να «διαλύει» το φαινόμενο της αποχής. Θα έπρεπε όλοι οι πολίτες να παρακαλούν να έρθουν οι εκλογές για να φύγουν οι προδότες όπως αναφέρει το κόμμα της Κουμουνδούρου.

Γιατί δεν συμβαίνει αυτό;

Μήπως γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκφέρει ένα τεκμηριωμένο και ενιαίο λόγο για το που θα βρει τα λεφτά και άρα ο κόσμος φοβάται ένα χειρότερο μνημόνιο;

Μήπως γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ χαλαρός στα εθνικά θέματα και την ασφάλεια των πολιτών;

Μήπως γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να επαναφέρει τον κρατισμό ως απάντηση στην ύφεση, αντί σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης;

Μήπως γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ, αποκλείει τις συνεργασίες και παρουσιάζει έντονα φαινόμενα ρεβανσισμού;

Μήπως γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ το 2012, με πρόφαση το κακό μνημόνιο, δεν μπήκε σε κυβέρνηση συνεργασίας;

Η απάντηση στα τραγικά λάθη της κυβέρνησης δεν είναι η διγλωσσία και η εθνική ανασφάλεια που προκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η μέση Ελληνική οικογένεια έχει τρομάξει. Με όσα λέγονται δεξιά της και αριστερά της.

Ο παραδοσιακός χώρος του κοινωνικού κέντρου δεν εμπιστεύεται τις αοριστολογίες.

Η ασφάλεια στην πτήση και η κοινωνική συναίνεση αποτελούν μείζον ζήτημα για την συντριπτική πλειοψηφία της Ελληνικής κοινωνίας. Και σε αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ, προτού καν κυβερνήσει έχει αποτύχει, διότι πάνω από το 80% της Ελληνικής κοινωνίας δεν τον εμπιστεύεται.

Αργυρώ Θεοτοκάτου
www.tokentro.gr