Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

ΤΟ ΜΕΤΕΩΡΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ κ.ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

«Η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ», σύμφωνα με τη δημόσια ομολογία του κ.Τσίπρα, ηγέτη της Ριζοσπαστικής Αριστεράς της Ελλάδας, στην Κυριακάτικη εφημερίδα RealNews και μία νέα πραγματικότητα πια είναι γεγονός. Το ευρώ βέβαια έχει κανόνες για ένα λαό και τον ηγέτη της που οφείλει σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο να τηρεί τις διεθνείς συμβάσεις, υπογεγραμμένες στο αγγλικό δίκαιο. 
Αν ο κ.Τσίπρας κάνει το μεγάλο βήμα, δεν λιγοψυχήσει και ηγηθεί της νέας Κυβέρνησης, σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ επαληθεύσει τις δημοσκοπήσεις στις οποίες προηγείται μονίμως στις προτιμήσεις τους λαού, τότε θα πρέπει να βρει το κατάλληλο ρητορικό περιτύλιγμα για να ανασκευάσει όλες τις δηλώσεις του παρελθόντος. 
Βεβαίως το ήδη υπάρχον με προσπάθεια πλεόνασμα, η μετακύλιση του χρέους στους αγέννητους και η ευρωπαϊκή προστασία μπορούν να δημιουργήσουν μία ψευδαίσθηση για ένα μικρό χρονικό διάστημα αλλά το ευρώ και η Ευρώπη θα είναι πάντα εδώ απαιτώντας το κοινωνικό ανταγωνιστικό αντίκρισμα για όλους τους λαούς της, ιδιαίτερα της Νότιας Ευρώπης. 
Αυτό φυσικά είναι το εύκολο καθώς το δύσκολο θα είναι πως θα πείσει το μεν 3% που αναμένει την επανάσταση του Μαρξ για την διά παντός ματαίωσή της και το υπόλοιπο 20% τόσο των φυγάδων του Μνημονίου πως δεν θα ζήσουν τελικά τις ονειρικές ημέρες και νύχτες της δεκαετίας του 2000 με τις παράνομες καταθέσεις τους. 
Η παραδοχή της πραγματικότητας, μετά και τις νέες απειλές για την Ευρώπη με τους 17 νεκρούς της Γαλλίας, είναι χαρακτηριστικό ενός ηγέτη που οφείλει να προστατεύσει το λαό του από τον πόνο της καταστροφής. Αυτή μπορεί να φέρει και τη δυσεύρετη μέχρι σήμερα αύξηση του ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ την 25η Ιανουαρίου 2015.
Δεν υπάρχει βέβαια δημιουργική καταστροφή και αυτό μπορεί να το διαπιστώσει οποιοσδήποτε εξετάζοντας τις στάχτες του Βερολίνου του ’45, της Ελλάδας του ’49, της Βοσνίας του ‘95 και της Συρίας του σήμερα. Ένα χωράφι που καίγεται δεν φυτεύεται αμέσως και δεν καρπώνεται σύντομα. Στο διάστημα που μεσολαβεί υπάρχει μόνο πείνα για τους αμελείς και αφελείς.
Ο δρόμος της Ευρώπης έχει τη δική του ιστορία και οφείλουμε να τον περπατήσουμε για μία καλύτερη ημέρα χωρίς λαθρέμπορους και πάσης φύσεως νταβατζήδες που στοιχειώνουν και σήμερα δυστυχώς την πολιτική σκηνή, επιβιβαζόμενοι στο εκάστοτε άρμα της εξουσίας. Δεν υπάρχει πετρέλαιο για αυτό το άρμα πλέον και ο δρόμος για κάθε Πρωθυπουργό από εδώ και πέρα θα είναι μοναχικός και ο ίδιος θα είναι υπόλογος αποκλειστικά στον ελληνικό ευρωπαϊκό λαό.  
Ίσως για αυτό ο κ.Τσίπρας έξυπνα αναφέρεται σε μία Κυβέρνηση περισσοτέρων παρατάξεων, με τους εντιμότερους και ικανότερους. Βέβαια ο καθορισμός της τιμής του καθενός είναι ένα πολύ υποκειμενικό ζήτημα, ιδιαίτερα αν οι κριτές δραστηριοποιούνται εθνικά σε τεχνητούς παραδείσους.
Καλή αρχή λοιπόν για το ξερίζωμα του κακού της Ελλάδας από όπου και αν γίνει…   
 
thedayaftergr.blogspot.gr