Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

«Στεγνός» και Πρωταθλητής χειμώνα ο Θρύλος στα Πηγάδια, πέρασε στην κορυφή μετά την ήττα ΠΑΟΚ στη Τριπολη

Πρωταθλητής χειμώνα ο ΟΣΦΠ, «πεντάστερος» ο ΠΑΟ
Ο Ολυμπιακός στο πλαίσιο της -εξ αναβολής- 11ης αγωνιστικής, με την οποία ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος,εκμεταλεύτηκε την ήττα του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη το Σάββατο και επικρατώντας στα Πηγάδια με 1 - 3 επί της Ξάνθης , επέστρεψε στην κορυφή του πρωταθλήματος, κατακτώντας τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα.
Στο ντεμπούτο του Βίτορ Περέιρα στον πάγκο τους, οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν εύκολα από μία αήττητη έως σήμερα έδρα, όπου έχουν γνωρίσει τη συντριβή ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός, χάρη σε δύο γκολ του Μήτρογλου (19', 53') και ένα του Ντοσεβί (30'), και ανέβηκαν στην κορυφή της κατάταξης, εκμεταλλευόμενοι τη χθεσινή ήττα του «Δικεφάλου» στην Τρίπολη. Για τους γηπεδούχους σκόραρε ο Λουσέρο στο 82'.
Ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού έδειξε από τους παίκτες και το σχήμα που επέλεξε στη βασική ενδεκάδα ότι θέλει να φέρει κάτι διαφορετικό σε σχέση με τον προκάτοχό του. Παρέταξε τους πρωταθλητές με 4-2-3-1, με τον Κασάμι δίπλα στον Μανιάτη (που μετά από πολύ καιρό... θυμήθηκε τη θέση του αμυντικού χαφ), τον Αφελάι να επανέρχεται στην ενδεκάδα, τον Ντοσεβί βασικό δεξί εξτρέμ και τον Μήτρογλου μόνο την κορυφή της επίθεσης, με τον Τσόρι Ντομίνγκες πίσω του.
Η Ξάνθη είχε την πρώτη καλή στιγμή του αγώνα στο 6΄, όταν ο Καπετάνος βρήκε ωραία μέσα στην περιοχή τον Σολτάνι, αυτός όμως καθυστέρησε και όταν «έσπασε» τη μπάλα στον Λουσέρο ο Κασάμι πρόλαβε να βάλει την κόντρα.
Οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν για πρώτη φορά στο 13΄ με άστοχο σουτ του Κασάμι και άνοιξαν στο σκορ στο 19΄, όταν ο Ντομίνγκες εκτέλεσε φάουλ και ο αφύλακτος Μήτρογλου με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τους γηπεδούχους να μην βρίσκουν χώρους για να χτυπήσουν -όπως συνηθίζουν- στις αντεπιθέσεις και τον Ολυμπιακό να ελέγχει το ματς. Μάλιστα, οι Πειραιώτες διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 30΄, με τον Ντοσεβί να σκοράρει από κοντά μετά από γύρισμα του Αφελάι, και έβαλαν από το πρώτο ημίωρο τις βάσεις για τη νίκη.
Ο Βασιλακάκης στο 50' είχε την πρώτη τελική προσπάθεια της Ξάνθης (άουτ), αλλά τρία λεπτά αργότερα ο Μήτρογλου «καθάρισε» οριστικά το ματς, σκοράροντας με κοντινή προβολή μετά από κόρνερ του Ντομίνγκες και κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι του Κασάμι.
Από κει και πέρα οι «ερυθρόλευκοι» χαλάρωσαν και οι «ακρίτες» είχαν κάποιες φάσεις, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να πετύχουν το γκολ της τιμής στο 82΄, με κοντινή προβολή του Λουσέρο μετά από συρτή σέντρα του Μπέρτου.

ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης (61΄ Παπαστεριανός), Κλέιτον (72΄ Ομπόντο), Φλίσκας, Γούτας, Καπετάνος (61΄ Βάλτερ), Καρυπίδης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βίτορ Περέιρα): Ρομπέρτο, Μανιάτης, Αφελάι (68΄ Ντουρμάζ), Μήτρογλου, Ντομίνγκες (64΄ Φορτούνης), Κασάμι, Ελαμπντελαουί, Σιόβας, Μαζουάκου, Αυλωνίτης, Ντοσεβί (79΄ Μπουχαλάκης).