Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Δεν τόν θέλει ο αέρας τον Αστέρα Δερβενίου 2 - 2 με τον Κύψελο Κορίνθου

 Idg5efna

Τελικά ο αέρας δεν είναι σύμμαχος του Αστέρα Δερβενίου στο φετινό πρωτάθλημα. Όπως και στον αγώνα του με τον ΑΟ Ζευγολατιού, έτσι και στον αγώνα με τον Κύψελο Κορίνθου στο ‘Κώστας Βυζάς’ ο Αστέρας έχασε βαθμούς από τον αέρα, ο οποίος έπαιξε πολύ άσχημο παιχνίδι στον τερματοφύλακά του Σπύρο Ρουμελιώτη.

Qlrec3kx
Από δύο στημένες μπάλες, με απευθείας κτυπήματα, προήλθαν και τα δύο τέρματα του Κύψελου, ο οποίος ισοφάρισε δύο φορές και πήρε, μπράβο του για αυτό, το βαθμό της ισοπαλίας. Βέβαια οι επιθετικοί του Αστέρα αφού σπατάλησαν έξι φορές τρομερές ευκαιρίες και είχαν και δύο δοκάρια, πέτυχαν και αυτοί δύο τέρματα και έτσι σ’ έναν αγώνα που ο Αστέρας έπρεπε, σύμφωνα με την απόδοση των δύο ομάδων, να κερδίσει με τρία και τέσσερα τέρματα διαφορά, και τελικά ήρθε ισόπαλος με σκορ 2 – 2. Είναι η τέταρτη συνεχόμενη απώλεια βαθμών του Αστέρα στο γήπεδό του, πολύ οδυνηρή για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.
Ο αγώνας ξεκίνησε με τον αέρα ευνοϊκό για τον Αστέρα, ο οποίος έκλεισε από νωρίς τον Κύψελο στην περιοχή του. Οι φάσεις στην εστία του Κύψελου διαδέχονταν η μία της άλλης και ο τερματοφύλακας του Κύψελου Κωστής έπιασε δουλειά από την αρχή. Όμως οι ευκαιρίες που δημιουργούσε ο Αστέρας δεν μετουσιώνονταν σε τέρματα.
8nt4ovhkΑνικανότητα, αστοχία, εγωισμοί και κακές συγκυρίες ήταν οι λόγοι που το σκορ έμεινε μόνο στο 1 – 0. Το τέρμα το πέτυχε ο Κρισάφη στο 41’ με σουτ μετά από σύγχυση στην περιοχή του Κύψελου. Προηγούμενα ο ίδιος είχε σουτ στο οριζόντιο δοκάρι και είχε χάσει κι άλλη μια ευκαιρία στο 36’, όταν καθυστέρησε να σουτάρει από το ύψος της μικρής περιοχής και κόπηκε από τους αμυντικούς. Ευκαιρίες είχαν και ο Σιώζος που απέτυχε να σκοράρει με κοντινή κεφαλιά και ο Αντωνόπουλος που πλάσαρε άστοχα στο απέναντι δοκάρι στο 31’. Ο Κύψελος σ’ όλο το α’ μέρος δεν μπόρεσε σε καμιά περίπτωση να φθάσει με αξιώσεις στην περιοχή του Αστέρα.
Το β’ μέρος ήταν το πιο συναρπαστικό του αγώνα. Η εναλλαγή του σκορ και η προσπάθεια των παικτών του Αστέρα, μέχρι το τέλος, για τους βαθμούς της νίκης κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων. Στο 48’ ο Σιώζος βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Κωστή ύστερα από προσπάθεια του Σιδέρη, αλλά δεν μπόρεσε, παρά τη διπλή προσπάθειά του, να σκοράρει. Ο Κωστής στο 55’ βούτηξε στα πόδια του εφορμώντος κατά μέτωπο Παπαδημητρίου και του πήρε τη μπάλα, αφού ο Παπαδημητρίου άργησε να πλασάρει.
Afudgsly
B0egskdwΣτο 67’ ο Αμπαδιωτάκης πέτυχε με απευθείας κτύπημα κόρνερ πέτυχε το 1 – 1, παγώνοντας το γήπεδο. Ο Αστέρας αντεπετέθηκε και στο 71’ ο Σιώζος μετά από σέντρα του Μαστρογιαννόπουλου με περιπετειώδη τρόπο, αφού η μπάλα πέρασε από πολλά σώματα αμυντικών του Κύψελου, πέτυχε το 2 – 1. Στο 73’ ο Ταμπουράκης με εξαιρετική ενέργεια μπήκε στην περιοχή, αλλά πλάσαρε για ελάχιστα έξω από το δοκάρι του Κωστή, με τους φιλάθλους να πανηγυρίζουν προκαταβολικά το σίγουρο τέρμα.
Το τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα έκρυβε πολλές συγκινήσεις. Αρχικά στο 81’ ο Κύψελος ισοφάρισε σε 2 – 2 με τον Μαλαχάτη που κτύπησε ένα φάουλ σχεδόν από το κέντρο του γηπέδου και η μπάλα, αφού πέρασε για πολύ λίγο πάνω από το κεφάλι του Βασιλάρη, κατέληξε στα δίκτυα του αιφνιδιασθέντα Ρουμελιώτη που περίμενε τον συμπαίκτη του να αποκρούσει. Ακολούθως ο Αστέρας εγκαταστάθηκε για τα καλά στην περιοχή του Κύψελου, επιζητώντας το νικητήριο τέρμα. Ο Ταμπουράκης στο 84’ έπιασε κεφαλιά που αποκρούστηκε πάνα στη γραμμή από τους αμυντικούς.
Lbkki9mwΣτο 86’ ο Σιώζος σούταρε σε άδειο τέρμα μετά από ασταθή απόκρουση του Κωστή, αλλά πάνω στη γραμμή ο Κυρέζης (;) απέκρουσε με το σώμα του τη μπάλα και μετά αυτή βρήκε το κάθετο δοκάρι. Στο 91’ ο Βασιλάρης, μετά από κόρνερ, έπιασε γυριστό εναέριο σουτ και υποχρέωσε τον Κωστή σε δύσκολη απόκρουση, ενώ ο Ταμπουράκης, αμαρκάριστος, περίμενε τη μπάλα σε καλύτερη θέση. Η πολιορκία του Αστέρα ήταν ασφυκτική, αλλά όμως χωρίς αποτέλεσμα. Και οι παίκτες του Κύψελου στο τέλος πανηγύρισαν την ισοπαλία, για την οποία μόχθησαν πάρα πολύ, αλλά σύμφωνα με την εικόνα του αγώνα δεν την άξιζαν. Άλλωστε το γνωστό ρητό λέει : «Στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος».
Η διαιτησία του κ. Φραντζή ήταν πολύ καλή. Εξίσου πολύ καλά τα πήγαν και οι βοηθοί του κ.κ. Σεφέρης και Βλαχοπάνος.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Ρουμελιώτης, Κουτρούλης (λ.τρ. 69’ Καψάλας), Μπάκας, Μετεβελής, Βασιλάρης, Μαστρογιαννόπουλος, Αντωνόπουλος, Παπαδημητρίου (86’ Πεθαίνος), Σιδέρης, Κρισάφη (69’ Ταμπουράκης), Σιώζος.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ:  asterasderveniou.gr