Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Η ιδιοτέλεια και ο καιροσκοπισμός του Γιώργου τον οδηγούν στην απομόνωση


gap-kastelorizo
Γιώργος Παπανδρέου: η ιστορία του γνωστή. Ένας γόνος της μεγάλης οικογένειας πολιτικών που θεώρησε πως η εξουσία είναι προνόμιο όσων φέρουν το επίθετο Παπανδρέου. Αυτή η υπεροψία αλλά και αλαζονεία έφεραν την Ελλάδα (μαζί με άλλες διαχρονικές πολιτικές παθογένειες) εκεί που είναι σήμερα. Πάντα με την ψήφο όσων κατά καιρούς υπέκυπταν στο λαϊκισμό ή τις ρομαντικές σκέψεις.

Οι πληβείοι Έλληνες απολαμβάνουν τα αγαθά του Καστελόριζου και θυμούνται με περισσή «λατρεία» πως ο πρωτότοκος υιός του Ανδρέα έλαβε το χρίσμα να πάρει ένα κόμμα του 44% και να το φτάσει στο 4%.. Αυτό θέλει σκληρή δουλειά στην αταλαντοσύνη. Και όχι μόνο διέλυσε το ΠΑΣΟΚ αλλά ταυτόχρονα έγινε και ο συνιδρυτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Κι επειδή ο Γιώργος αποδείχτηκε όχι μόνο αυτοκαταστροφικός αλλά και καταστροφικός απέναντι στην παράταξη του πατέρα του και την Ελλάδα, σήμερα προχωρά ένα βήμα παραπέρα. Τελειώνει το έργο που ξεκίνησε στις ευρωεκλογές του 2014, όπου ήταν ο μεγάλος απών για το ΠΑΣΟΚ. Αυτός και η παρέα του. Κηπουροί, στελέχη και βουλευτές που δεν είχαν μπει στο κυβερνητικό σχήμα. Όλος αυτός ο πολιτικός κουβάς ανθρώπων της ιδιοτέλειας και του καιροσκοπισμού δούλεψε συστηματικά είτε υπέρ της ΔΗΜΑΡ, είτε υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ είτε υπέρ της διάλυσης του ΠΑΣΟΚ.
Όλα αυτά τελικά ενήργησαν αντίθετα και έδωσαν ποσοστά συσπείρωσης και νέας δυναμικής στην ΕΛΙΑ-ΠΑΣΟΚ. Έτσι σήμερα όλοι αυτοί ...και αφού το πλάνο της διάλυσης δεν έλαβε χώρα μετά τις ευρωεκλογές, προχωρούν στο plan B. Φεύγουν μαζί με τον πρωτότοκο από το Καστρί και ως αυλοκόλακες άλλης εποχής προσπαθούν να πείσουν για το θεϊκό DNAπου μπορεί να φέρει ένα επίθετο.

Σφάλλουν όμως, διότι η Ελλάδα αυτή τη στιγμή χρειάζεται ενότητα. Ειδικά ο χώρος του κέντρου δεξιά του και αριστερά του. Το κέντρο πρέπει να λειτουργήσει ως ασπίδα προστασίας στα φαινόμενα Μπαλτάκου και Τόλιου-Μηλιού-Λαφαζάνη.

Η κίνηση του Γιώργου, θα φέρει ακόμη μεγαλύτερη συσπείρωση, αφού η διαλυτική του σκέψη απεγκλωβίζει τις δυνάμεις της Δημοκρατικής Παράταξης, κατά της νεο-κομμουνιστικής απειλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η τοξικότητα που έφερε το ΠΑΣΟΚ λόγω Καστελόριζου και μνημονίου σήμερα φεύγει και ακολουθεί τον εμπνευστή του στην νέα του οριστική πολιτική απομόνωση.

Επαμεινώνδας Στεργιόπουλος
www.tokentro.gr