Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Μαρκογιαννάκης: "Εκκαθάριση της υπόθεσης άμεσα" Η Επιτροπή Δεοντολογίας δεν είδε το dvd Χαϊκάλη.

Xristos-MarkogiannakisΣτην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μετέβη το πρωί του Σαββάτου ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης, προκειμένου να ζητήσει από την Ευτέρπη Γκουτζαμάνη την τάχιστη διερεύνηση της υπόθεσης Χαϊκάλη.
Εισερχόμενος στο δικαστικό Μέγαρο του Αρείου Πάγου ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης δήλωσε:

«Σήμερα το πρωί εκτάκτως συνεδρίασε η Επιτροπή Δεοντολογίας εξαιτίας της καταγγελίας που έχει κάνει ο βουλευτής Χαϊκάλης για απόπειρα δωροδοκίας του και του κλίματος που έχει δημιουργηθεί. Μεταξύ των άλλων αποφασίστηκε και εξουσιοδοτήθηκα γι αυτό να επισκεφτώ την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και να της ζητήσω εκ μέρους της Επιτροπής την όσο το δυνατόν ταχύτερη εκκαθάριση της υπόθεσης-βεβαίως να ερευνηθεί σε βάθος αλλά και με ταχύτητα- προκειμένου το κλίμα που δηλητηριάζει την ελληνική κοινωνία και εκθέτει τη χώρα μας διεθνώς να σταματήσει».

Νωρίτερα, τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής είχαν αποφασίσει κατά πλειοψηφία να μην δουν το υλικό από το dvd, ενώ αποφασίστηκε να κληθούν τη Δευτέρα προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις οι βουλευτές Βουδούρης και Παραστρατίδης, για τις αιχμές που άφησαν κατά όσων ανεξάρτητων βουλευτών ψήφισαν στην πρώτη ψηφοφορία της διαδικασίας της προεδρικής εκλογής τον Σταύρο Δήμα, οι βουλευτές Βουδούρης και Παραστρατίδης.
Επιπροσθέτως, η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής εξέφρασε τη βαθιά ανησυχία της για “φαινόμενα που πλήττουν το κύρος του θεσμού και βάλλουν ευθέως κατά της δημοκρατίας. Η Επιτροπή εκφράζει την πλήρη αποδοκιμασία της και καλεί τους ‘Ελληνες βουλευτές να σεβαστούν το Κοινοβούλιο και τους συναδέλφούς του και να επιδείξουν τον αναγκαίο για την ιδιότητά τους σεβασμό”.