Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Μέλη και φίλοι των ΕΠΑΛΞΕΩΝ επισκέφθηκαν τα Τρίκαλα ανήμερα της εορτής του Αγίου Γερασίμου και συμμετείχαν στις λαμπρές τελετές μαζί με χιλιάδες πιστών από όλη την Ελλάδα.
Με έκπληξη, όμως, πληροφορήθηκαν από περίοικους της περιοχής ότι η οικία των Νοταράδων, το οικογενειακό σπίτι του Αγίου Γερασίμου βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση και απειλείται με κατάρρευση. Από τις περιγραφές αφέθηκε να εννοηθεί ότι αιτία για την κατάσταση αυτή είναι η αδιαφορία των σημερινών ιδιοκτητών του χώρου, των απογόνων δηλαδή των Νοταράδων και του Αγίου Γερασίμου, με την προοπτική της πλήρους κατεδάφισης και εκ των υστέρων αξιοποίησης του χώρου για το χτίσιμο ξενοδοχείων και δωματίων.
Σύμφωνα πάντα με τις μαρτυρίες περιοίκων, ένας από τους ιδιοκτήτες ακούστηκε σε συνέδριο να ομολογεί ότι ντρέπεται που είναι απόγονος του Αγίου!
Η πληροφορία αυτή, βεβαίως, ακούγεται εντελώς αδιανόητη.
Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, χάνεται ένα σπουδαίο κειμήλιο από τη ζωή του Αγίου Γερασίμου αλλά και του άλλου Νοταρά Αγίου Μακαρίου, που αν βρισκόταν σε άλλη χώρα θα αποτελούσε πόλο έλξης για τον θρησκευτικό τουρισμό και για προσκύνημα πιστών απ’ όλο τον κόσμο.
Στην περίπτωση αυτή ο ιδιοκτήτης αντί να ντρέπεται θα έπρεπε να χαίρεται και να δοξολογεί τον Θεό για την καταγωγή του, αξιοποιώντας ταυτόχρονα και την πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά του τόπου του.
Αξίζει να ενδιαφερθεί κάποιος για το θέμα αυτό. Είναι γνωστή η ευαισθησία των Κεφαλλονιτών για τον Άγιό τους, αλλά και ο σεβασμός που τρέφουν προς αυτόν  όλοι οι Έλληνες είτε ζουν στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό.
Ακόμη και η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Νομαρχία Κορινθίας οφείλει να παρέμβει ώστε να διασωθεί ένα τόσο σημαντικό κτίσμα.
Ας ελπίσουμε ότι η κρούση μας θα κάνει κάποιους να συγκινηθούν.
Αναμένουμε τις θετικές αντιδράσεις των υπευθύνων αλλά και όλων όσων σέβονται και τιμούν τον Άγιο Γεράσιμο.
Γ.Β.Τ.
inkefalonia.gr
-
sfedona.gr