Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Παρέμβαση Σαμαρά μετά τις δηλώσεις στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ για στάση πληρωμών - "Είναι απίστευτο, έχουν κρυφό πρόγραμμα χρεοκοπίας"



H παρέμβαση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστερής Πλατφόρμας, κ. Τόλιου περί στάσης πληρωμών και δημοψηφίσματος σε περίπτωση ναυαγίου στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές ήταν κυριολεκτικά βούτυρο στο ψωμί του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

Με παρέμβασή του σε δηλώσεις του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Αντώνης Σαμαράς σήκωσε κατακόρυφα τους τόνους και έκανε λόγο πως οι δηλώσεις του κ. Τόλιου δείχνουν ποιό είναι το πραγματικό και κρυφό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε λόγο για επίσημο πρόγραμμα φτώχειας από τον ΣΥΡΙΖΑ και πως σκοπεύουν να πτωχεύσουν τη χώρα. Όπως σημείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, θα φέρει στάση πληρωμών και χρεοκοπία και αυτό αποτελεί απόφαση του Συνεδρίου τους από το οποίο δεν μπορούν να κάνουν πίσω.

Ο Γ. Τόλιος στο κανάλι Action24 δήλωσε πως ''ο ΣΥΡΙΖΑ εάν βρει τοίχο στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, θα μελετήσει τόσο τη λύση της στάσης πληρωμών, όσο και του δημοψηφίσματος''. Η ατάκα που πρόσθεσε ήταν χαρακτηριστική. "Εμείς σαν ΣΥΡΙΖΑ δεν θυσιάζουμε τον ελληνικό λαό για χάρη της ευρωζώνης".

Και όλα αυτά λίγες μόνο ώρες από τις συστάσεις του Α. Τσίπρα προς τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να είναι προσεκτικοί στις δηλώσεις τους στα μέσα ενημέρωσης. Όπως ήταν φυσικό οι δηλώσεις του Τόλιου, αλλά και παρόμοιες από τον Γ. Μηλιό, προκάλεσαν τα πυρά από τη Ν.Δ

Ενδεικτική ήταν η δήλωση που έκανε πριν από λίγο ο στενός συνεργάτης του Α. Σαμαρά και Υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης. "Ο κ. Τόλιος χθες και ο κ. Μηλιός σήμερα, αποκάλυψαν αυτό που έκρυβαν μέχρι τώρα, που αποτελεί και δεσμευτική απόφαση του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. Ότι, δηλαδή, θα διακόψουν την πληρωμή των τόκων και των χρεολυσίων των δανείων. Αυτό θα σήμαινε την αυτόματη κήρυξη της χώρας μας σε χρεωκοπία και την έξοδό της από το Ευρώ. Και το ξέρουν πολύ καλά! Εκεί θέλουν να πάνε την Ελλάδα. Αυτό είναι το πραγματικό τους σχέδιο. Και το ομολογούν οι ίδιοι''.

newsit.gr