Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Ρουκέτα Ανδρέα Ψυχάρη: Παραιτήθηκε από βουλευτής με βαριές αιχμές

Andreas-Psiharis

Την παραίτησή του από τη Βουλή υπέβαλε το πρωί της Παρασκευής ο βουλευτής Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Ψυχάρης, με μια δήλωση που αφήνει βαριές αιχμές, τόσο κατά του πολιτικού συστήματος όσο και της γαλάζιας παράταξης. Η παραίτηση ανακοινώθηκε ενώ ήταν σε εξέλιξη η ονομαστική ψηφοφορία για τον ΕΝΦΙΑ και τα κόκκινα δάνεια Ψήφισε ναι και στις δυο ψηφοφορίες και μετά παραιτήθηκε
Η παραίτηση Ψυχάρη ήταν αιφνιδιαστική, προκάλεσε αίσθηση και αιφνιδίασε τόσο το Μέγαρο Μαξίμου όσο και τη Συγγρού.
Τη θέση του Ανδρέα Ψυχάρη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας παίρνει ο Αλέξανδρος Μωραϊτάκης.
undefined 
«Έπειτα από προβληματισμό μηνών διαπίστωσα ότι δεν αξίζει να υπηρετώ άλλο, ένα πολιτικό σύστημα που αδυνατεί να συνεννοηθεί ακόμα και για τα αυτονόητα» τονίζει στην ανακοίνωσή του ο κ. Ψυχάρης και συνεχίζει:
«Όταν εισήλθα για πρώτη φορά στη Βουλή τον Μάιο του 2012, πίστευα ότι εντάσσομαι σε μία ομάδα πολιτικών στελεχών που μπορούν να συζητούν για τα προβλήματα της χώρας με σεβασμό του ενός προς τον άλλον και που εργάζονται από κοινού για τη σταθεροποίηση και την ανάπτυξη της χώρας. Έπειτα από δυόμισι χρόνια διαπιστώνω ότι είμαι απλά ρομαντικός».
Ο Ανδρέας Ψυχάρης ευχαριστεί τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά για την ευκαιρία που του έδωσε, όπως αναφέρει, να συμμετάσχει στις εκλογές του 2012 και καταλήγει λέγοντας: «Αποχωρώ από το πολιτικό σκηνικό αλλά παραμένω ενεργός πολίτης, που θα διεκδικεί και θα μάχεται για να βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων, αλλά και η εικόνα του πολιτικού συστήματος που θαμπώνει όλο και περισσότερο τον τελευταίο καιρό».