Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Ο Παυλόπουλος "ξηλώνει" το Σύνταγμα του... Αβραμόπουλου

Prokopis-Pavlopoulos

Η ανάθεση της προεδρίας της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος στον Προκόπη Παυλόπουλο, ήταν μια πολιτική κίνηση στρατηγικής από την πλευρά του Αντώνη Σαμαρά, στην τελική ευθεία των πολιτικών εξελίξεων που φαντάζουν πλέον ραγδαίες.
Ο γνωστός καθηγητής δεν αμφισβητείται ως προς την επιστημοσύνη και τη γνωστική επάρκειά του, σε πολιτικό επίπεδο ωστόσο βρέθηκε στο παρελθόν στο μάτι του κυκλώνα, ως πανίσχυρος υπουργός Εσωτερικών των κυβερνήσεων Καραμανλή την περίοδο 2004-2009, με “μαύρη σελίδα” τα δραματικά επεισόδια της Αθήνας τον χειμώνα του 2008, που λειτούργησαν ως μεγάλος επιταχυντής για την πτώση της κυβέρνησης.
Παρά τη δεδηλωμένη πρόθεσή του να αποχωρήσει από την πολιτική, μαζί με την αποχώρηση του πρώην πρωθυπουργού από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, ο Προκόπης Παυλόπουλος… δεν έφυγε ποτέ, αλλά αντιθέτως έδωσε νικηφόρα τη μάχη των βουλευτικών εκλογών του 2012 στην Α’ Αθήνας.
Για να εξελιχθεί στη συνέχεια σε έναν από τους πλέον συνεπείς επικριτές της πολιτικής της κυβέρνησης Σαμαρά, ειδικά στον τομέα της Οικονομίας, όπου ο Προκόπης Παυλόπουλος εστίαζε στο “σημιτικό” παρελθόν του Γιάννη Στουρνάρα, πολλών κορυφαίων στελεχών του οικονομικού επιτελείου, ακόμη και του σημερινού “τσάρου” Γκίκα Χαρδούβελη.
Αναβαθμίζοντας τον Προκόπη Παυλόπουλο μέσω της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος, ο Αντώνης Σαμαράς κλείνει ένα ακόμη εσωκομματικό μέτωπο, ενόψει των πρόωρων εκλογών, που φαντάζουν πλέον περίπου βέβαιες για τον Μάρτιο του 2012.
Από την άλλη ωστόσο, ενδεχομένως ανοίγει ένα άλλο εσωκομματικό μέτωπο, καθώς θεωρείται δεδομένο ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος θα επεξεργαστεί αλλαγές και “βελτιώσεις” στη συνταγματική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, που έχει ετοιμάσει τα προηγούμενα χρόνια ο αντιπρόεδρος του κόμματος και σημερινός Επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Οι δυο τους άλλωστε, ελάχιστες φορές τα προηγούμενα χρόνια βρέθηκαν… κοντά, και θεωρείται δεδομένο ότι αν ο Προκόπης Παυλόπουλος αρχίσει το “ξήλωμα” των προτάσεων Αβραμόπουλο, ο Επίτροπος Μετανάστευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν θα μείνει… σιωπηλός.

ysterografa.gr