Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη




http://www.nestle.gr/nhw/PublishingImages/diabetes.png

Δελτίο Τύπου

Στις 14 Νοεμβρίου είναι η παγκόσμια ημέρα Διαβήτη, η οποία είναι αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση του κοινού σχετικά με τα προειδοποιητικά συμπτώματα της νόσου και στην ενθάρρυνση της έγκαιρης πρόγνωσης, της πρόληψης, καθώς και της αντιμετώπισης των επιπλοκών της νόσου.


Ο μπλε κύκλος του ΔΙΑΒΗΤΗ συμβολίζει την ενότητα στην Παγκόσμια Μάχη για την αντιμετώπιση του Διαβήτη.
Σε πολλά κράτη συμβολίζει τη ζωή και την υγεία. Το μπλε χρώμα σε πολλές περιπτώσεις συμβολίζει τον ουρανό που ενώνει όλα τα έθνη και είναι το χρώμα της σημαίας του ΟΗΕ.
Η Παγκόσμια ημέρα του Διαβήτη εορτάζεται σε ολόκληρο τον κόσμο. Είναι μια ημέρα που απευθύνεται σε όλους συμπεριλαμβανομένων των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη , των παιδιών, των ενηλίκων, των επαγγελματιών υγείας, των υπευθύνων για τη λήψη πολιτικών αποφάσεων και των Μ.Μ.Ε.
Στόχος της είναι η συσπείρωση εκατομμυρίων ανθρώπων σε 195 χώρες τουλάχιστον, με σκοπό τη μεγαλύτερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση στο Διαβήτη, γνωρίζοντας ότι ο Διαβήτης χαρακτηρίζεται ως μια χρόνια πάθηση της οποίας η ψυχοσωματική φθορά και οι οικονομικές επιπτώσεις μπορούν να οδηγήσουν στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής του ασθενούς . Επιπλέον οι σοβαρές επιπλοκές με τις οποίες σχετίζεται η νόσος δύναται να θέσουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή, καθιστώντας το θέμα του Διαβήτη από οικογενειακό πρόβλημα σε ζήτημα προσωπικού, εθνικού και οικουμενικού προβληματισμού.


                                                          Σύλλογος Διαβητικών Ν. Κορινθίας
                                                                            
« ΕΥ ΖΗΝ »


Παρθενώνος 17  Κόρινθος   Τηλ: 27410 25489 - 6936190858 - 6944803864