Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Θα έχουμε πάντα το Παρίσι. Και… την τρόικα;

troikaparis

Μαραθώνια και εξαντλητική συνεχίζεται η διαπραγμάτευση Ελλάδας – τρόικας στο Παρίσι, με τη συζήτηση να προχωρά αναλυτικά και διεξοδικά σε όλα τα δημοσιονομικά ζητήματα, ιδιαίτερα στις νέες προτάσεις της ελληνικής πλευράς.
Το θέμα του προϋπολογισμού που κατατέθηκε στη Βουλή ήταν το πρώτο που έπεσε στο τραπέζι και αργότερα συζητήθηκαν τα δημοσιονομικά, στα οποία πληροφορίες αναφέρουν πως σημειώθηκε κάποια πρόοδος. Ωστόσο, υπήρξαν και ζητήματα που φάνηκε πως ακόμη υπάρχει… δρόμος που πρέπει να διανύσουν οι δύο πλευρές.
Η συζήτηση θα επεκταθεί ασφαλάς και στα υπόλοιπα θέματα της αξιολόγησης, την Τετάρτη.
Ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, προσερχόμενος στις συζητήσεις με την τρόικα στο Παρίσι, εξέφρασε την αισιοδοξία του για αίσιο τέλος στις διαπραγματεύσεις.
Σε δηλώσεις του τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσει η αξιολόγηση. «Είμαστε αισιόδοξοι πως θα συγκλίνουμε», είπε χαρακτηριστικά, ενώ για τα θέματα που θα συζητηθούν υπογράμμισε πως το βασικό ζητούμενο είναι η ελληνική οικονομία να συνεχίσει να αναπτύσσεται παραμένοντας στο δρόμο της δημοσιονομικής εξυγίανσης και εφαρμόζοντας όλες τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

ysterografa.gr