Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Κώστας Κόλλιας: «Αιχμή του δόρατος η Κορινθία για τα μεγάλα έργα στην Περιφέρεια» - Συνάντηση με τον Πέτρο Τατούλη



http://korinthiannews.gr/wp-content/uploads/2014/11/a213-231x300.jpg
Πολύωρη συνάντηση είχε με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας στην Τρίπολη. Ο κ.Κόλλιας ενημερώθηκε από τον κ.Τατούλη για όλα τα μεγάλα έργα που είναι σε εξέλιξη ή προγραμματίζονται στην Κορινθία, ενώ εκτεταμένη συζήτηση έγινε για αγροτικά ζητήματα που απασχολούν τον Νομό. Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Είχαμε μία εξαιρετικά εποικοδομητική, πολύωρη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.Τατούλη, στην οποία είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας. Ο κ.Τατούλης είναι άριστος γνώστης όχι μόνο των έργων, αλλά και των αναγκών του Νομού μας, σε όλα τα επίπεδα.
Όπως με ενημέρωσε, στόχος της Περιφέρειας είναι να αποτελέσει η Κορινθία την αιχμή του δόρατος των έργων. Ως πύλη της Πελοποννήσου, ο Νομός μας θα πάρει τη μερίδα του λέοντος από το ΕΣΠΑ 2014-2020, επιπλέον των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη, στα πλαίσια του τρέχοντος Επιχειρησιακού Προγράμματος. Η στρατηγική της θέση ανάμεσα στην Αττική και τη νοτιοδυτική Ελλάδα και, βεβαίως, η γειτνίαση με την πρωτεύουσα, θέτουν την Κορινθία σε πρώτη προτεραιότητα.
Όπως χαρακτηριστικά μου ανέφερε ο Περιφερειάρχης, η ανάπλαση του Ισθμού, πέραν των άλλων, θα σηματοδοτήσει το ρόλο που θα παίξει η Πελοπόννησος τα επόμενα χρόνια για την οικονομική ανάταξη ολόκληρης της χώρας. Σε ό,τι αφορά το πολύπαθο Φράγμα του Ασωπού, ο κ.Τατούλης με ενημέρωσε για την πορεία υλοποίησής του και με διαβεβαίωσε ότι το έργο θα ολοκληρωθεί στα πλαίσια της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου. Η Περιφέρεια, ως διευθύνουσα αρχή, πρωτοστάτησε στο να ξεμπλοκάρει η διαδικασία και να μπει στην τελική ευθεία. Ο κ.Περιφερειάρχης, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, παρακολουθούν στενά την πορεία της κατασκευής και πιστεύω ότι δεν θα επιτραπούν άλλες καθυστερήσεις.
Έθεσα στον κ.Τατούλη το μείζον ζήτημα της διάβρωσης των ακτών, το οποίο είναι βέβαιο ότι, εάν δεν αντιμετωπιστεί με ριζικές λύσεις, θα προκαλέσει ανεπανόρθωτες καταστροφές στην Κορινθία. Ο Περιφερειάρχης με διαβεβαίωσε ότι οι παρεμβάσεις πλέον θα έχουν χαρακτήρα μακροπρόθεσμης αντιμετώπισης του φαινομένου. Επιπλέον, δεσμεύθηκε για την ολοκλήρωση των έργων στις επαρχιακές οδούς Λαύκα-Καστανιά και Αλεποχώρι-Σχίνος. Όπως επεσήμανα στον κ.Περιφερειάρχη, η κατασκευή και επισκευή τους είναι κρίσιμης σημασίας, ώστε να μειωθεί το κόστος σε χρόνο και χρήμα, αλλά και η επικινδυνότητα του δικτύου, που σήμερα βρίσκεται σε απαράδεκτα επίπεδα.
Τέλος, έθεσα μετ’ επιτάσεως στον κ.Τατούλη το σοβαρότατο θέμα την επέκτασης του Προαστιακού σιδηροδρόμου προς το Λουτράκι.  Τόνισα ότι το έργο είναι απόλυτα συνυφασμένο με την ανάπλαση του Ισθμού, αλλά και με την βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη της πόλης του Λουτρακίου. Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα φορέων και πολιτών, για το οποίο έχουν δουλέψει σκληρά. Γνωρίζω ότι η Περιφέρεια έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες και είμαι στην ευχάριστη θέση να ενημερώσω τους συμπολίτες μου στο Λουτράκι ότι πολύ σύντομα ο ίδιος ο κ.Τατούλης θα προβεί σε σημαντικές, θετικές ανακοινώσεις.
          Η Κορινθία το προσεχές διάστημα θα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Περιφέρειας. Η προσπάθεια για την ανάπτυξη του Νομού μας πρέπει να είναι ο κοινός στόχος όλων όσων εκπροσωπούμε την Κορινθία, και είναι πεποίθησή μου ότι όσο πιο συλλογικά προβάλλουμε και διεκδικούμε τις ανάγκες της Κορινθίας, τόσο περισσότερα μπορούμε να πετύχουμε.»