Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Σε ετοιμότητα για τον σεισμό 4,8 Ρίχτερ στο Αίγιο - Τι ζημιές προκάλεσε σε κτίρια

Σε ετοιμότητα για τον σεισμό 4,8 Ρίχτερ στο Αίγιο - Τι ζημιές προκάλεσε σε κτίρια  Ο ισχυρός σεισμός 4,8 Ρίχτερ προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στο Αίγιο, αφού ξύπνησε εφιαλτικές μνήμες, ενώ η δόνηση έγινε αισθητή σε όλη την Πελοπόννησο και περιοχές στη Στερεά Ελλάδα.
Ζημιές στην τοιχοποιία του μητροπολιτικού ναού της Παναγίας της Φανερωμένης στο Αίγιο, καθώς και στη τοιχοποιία μίας πολυκατοικίας, έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα μετά τον σεισμό των 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 7.15 το απόγευμα.
 Ολοκληρώθηκε περίπου στις 22:00 η συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αιγιαλείας, στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες της δημοσιογράφου από το Αίγιο Πέπης Σπηλιωτοπούλου, συμμετείχαν ο Γ.Γ.Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Διδασκάλου, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας κ. Γρηγόρη Αλεξόπουλου, ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Θανάση Παναγόπουλου και αξιωματούχοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομίας και των Τεχνικών Υπηρεσιών των ΟΤΑ.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γιώργος Διδασκάλου, ο οποίος βρίσκεται στο Αίγιο, αμέσως μετά την σεισμική δόνηση βρέθηκαν στην πόλη κλιμάκια της πολιτικής προστασίας και του ΤΑΣ, προκειμένου να διενεργήσουν ελέγχους.
ΦΩΤΟ από το Αίγιο (της Πέπης Σπηλιωτοπούλου)
Επίσης, όπως πρόσθεσε, λειτουργεί στο δημαρχείο ο τετραψήφιος αριθμός 4118, στον οποίο μπορούν να τηλεφωνούν οι κάτοικοι και να υποβάλουν αιτήματα για ελέγχους.

Ακόμη, όπως ανέφερε ο Γιώργος Διδασκάλου, στο Αίγιο βρίσκονται, για καθαρά προληπτικούς λόγους, ενισχύσεις της Πυροσβεστικής, καθώς και άνδρες της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, που θα παραμείνουν στην πόλη καθ΄ όλη την διάρκεια της νύχτας.
Το τηλέφωνο για αναφορές ζημιών είναι 26910-25555 εσ.6 (Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Αιγιαλείας) που θα παραμείνει διαθέσιμο όλη τη νύχτα.
Στο μεταξύ, μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε στους κατοίκους, λόγω του σεισμού, ο οποίος έγινε ιδιαίτερα αισθητός, έχει επανέλθει η ηρεμία στην πόλη.